Skip to content

Zaterdag om 18:45 uur speelt Sparta op het Kasteel tegen FC Twente. De Spartanen staan zestiende in de Eredivisie en hebben 10 punten uit 12 speelronden. De gasten uit Enschede hebben 18 punten en bezetten de zesde plek.  De quoteringen bij de bookies voor het wedden op Eredivisie zijn close.

Sparta – FC Twente

Van de vorige zes onderlinge duels wist FC Twente de helft te winnen en Sparta twee stuks. Het totale doelsaldo is zuinig: 5-8. Thuis wist Sparta drie van de vorige zes keer te winnen dat Twente op bezoek was. De Tukkers wonnen tweemaal in die periode en het totale doelsaldo bedraagt 4-8. In twee van die vier vorige duels kreeg Twente een rode kaart.

Drukke week Henk Fraser

Voor Sparta-trainer Henk Fraser is het een veelbewogen week. Vlak hiervoor zat hij nog tweemaal op de bank bij het Nederlands elftal om Oranje, als assistent van bondscoach Louis van Gaal, naar het WK 2022 in Qatar te leiden. Het hoogste van het hoogste platform. En nu moet hij Sparta uit de degradatiezone zien te houden. Dat gaat moeizaam dit seizoen.

Verwachte doelsaldo

Maar de Spartanen kunnen hoop putten uit de getalletjes rondom expected goals. Dat is een weergave van hoe groot de kansen zijn die een club afdwingt en tegen krijgt. Sparta blijkt minder te scoren dan op basis van de kansen mag worden verwacht en er tegelijk meer tegen te krijgen. Als beide categorieën opschuiven naar de XG-score, dan gaan er vanzelf meer punten komen.

Het verwachte doelsaldo van Sparta is min vier, het werkelijke doelsaldo is min acht. Bij Twente is er meer balans tussen de kansen en de kale cijfers: verwachte doelsaldo 2, echte doelsaldo 1.

Verwachte basis Sparta – FC Twente

Sparta heeft een lege ziekenboeg, bij FC Twente ontbreken Giovanni Troupée, Kik Pierie, Jody Lukoki en Vaclav Cerny. De verwachte basisteams zijn:

  • Sparta – Okoye; Masouras, Beugelsdijk, Vriends, Pinto; Abels, Mijnans, Smeets; Auassar, Emegha, Thy
  • FC Twente – Unnerstall; Smal, Hilgers, Propper, Plezueguelo; Sadilek, Zerrouki, Vlap; Rots, Van Wolfswinkel, Misidjan

Twente directeur al weer weg

Tot slot, er is weer gerommel in de bestuurskamer van FC Twente. In juli begon algemeen directeur Jan Willem Brüggenwirth in Enschede, maar hij stapt nu alweer op. Hij kwam binnen zonder noemenswaardige ervaring in de sport- of voetbalwereld: hij was een reclameman.

Back To Top