Skip to content

Zaterdag om 21:00 uur speelt Heracles tegen Fortuna Sittard. De Tukkers staan na elf speelronden in de Eredivisie met elf punten op plek veertien. De Limburgers hebben negen punten en staan zeventiende, alleen PEC heeft minder punten. Wel heeft de club een duel minder gespeeld dan Sparta, de nummer zestien met 10 punten.

Heracles – Fortuna Sittard zaterdag

De Heraclieten wonnen drie van de vorige zes clashes met Fortuna Sittard. Tweemaal stapte Fortuna blij van het veld. Het totale doelsaldo van die reeks is 11-6. Thuis lukte het Heracles Almelo om vier van de vorige zes confrontaties met Fortuna te winnen en verloor het eenmaal (saldo 15-5). In drie van die vier laatste duels maakte Fortuna geen treffer.

Heracles heeft Elias Oubella, Mohamed Amissi, Kasper Lunding en Adrián Szőke in de lappenmand zitten. Giacomo Quagliata is geschorst. De gasten moeten het doen zonder Lisandro Semedo en Roel Janssen.

Fortuna Sittard heeft zijn vorige zeven uitwedstrijden in de Eredivisie niet gewonnen. Heracles Almelo heeft in de Eredivisie drie speelronden op rij niet gescoord. Dat zijn feitjes die onderstrepen dat we in de lagere regionen van de competitie zijn beland.

Andere zorgen bij Rai Vloet en Heracles

Alles rondom Heracles had deze week natuurlijk andere dingen aan het hoofd dan de voorbereiding op deze pot. Heracles-speler Rai Vloet was namelijk betrokken bij een ongeluk op de snelweg waarbij een kind het leven liet. De club heeft een bijeenkomst georganiseerd voor alle stafleden, spelers en andere medewerkers, en heeft zoveel mogelijk informatie gedeeld over het ongeval dat in de nacht van zaterdag op zondag gebeurde op de A4 bij Hoofddorp.

Vervolgens heeft Heracles besloten om afstand te nemen van de casus en de politie zijn werk te laten doen. Wat precies de impact van de situatie is op de training, mindset, focus en prestaties is onmogelijk aan te wijzen, feit is wel dat het een verstorend effect heeft. Want alles en iedereen in en rond de club moet erkennen dat zo’n tragisch feit het belang van voetbal vele malen overstijgt.

Back To Top