Skip to content

In de Eredivisie is het gat groter geworden tussen de grote drie (Ajax, PSV en Feyenoord) en de rest. Zij wonnen hun duels, terwijl bijvoorbeeld Utrecht en Vitesse verloren. Ajax is koploper met 30 punten uit 13 duels, PSV is tweede op doelsaldo en Feyenoord is derde met 28 punten, maar ook een speelronde minder gespeeld.

Eredivisie na speelronde 13

Nummer vier FC Utrecht heeft 23 punten en heeft de aansluiting met de grote drie dus verloren – definitief, zo durven we wel te stellen. De club verloor uit van Cambuur met 2-1 en misschien was dat een tikje een geflatteerde zege, veel meer dan een gelijkspel had Utrecht ook niet verdiend in Leeuwarden.

Haller topscorer Eredivisie

Landskampioen Ajax wist weer eens te winnen na twee gelijke spelen en de Amsterdammers schopten er gelijk maar vijf in uit tegen RKC. Sebastien Haller en Steven Berghuis namen er elk twee voor hun rekening. De Fransman is nu topscorer van de Eredivisie met negen stuks. Dusan Tadic gaf de assist voor de openingstreffer en de Serviër, die zich vorige week met zijn land plaatste voor het WK in Qatar, komt daarmee op tien assists dit seizoen.

Bruma topscorer PSV

PSV wist ondanks veel blessures vrij eenvoudig van Vitesse: 2-0. Er kwamen aardig wat spelers aan bod die eigenlijk al bij de uitgang stonden in Eindhoven, zoals Bruma (die de 2-0 maakte), Ritsu Doan en spits Maximiliano Romero. De Argentijn is nu aan zijn vierde seizoen bij PSV bezig en heeft al met al slechts 28 competitieminuten meegemaakt.

PEC Zwolle stijf onderaan Eredivisie ranglijst

Feyenoord rolde PEC Zwolle binnen 35 minuten op, want toen stond het al 4-0. In de laatste 25 minuten kon trainer Arne Slot gerust vijfmaal wisselen, de gasten uit Zwolle, die stijf onderaan staan, konden toch niks meer uitrichten.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Uitslagen 13e speelronde Eredivisie

PSV 2 – 0 Vitesse
Sparta Rotterdam 0 – 1 FC Twente
AZ 1 – 1 NEC
Heracles Almelo 3 – 1 Fortuna Sittard
Go Ahead Eagles 0 – 1 FC Groningen
sc Heerenveen 2 – 1 Willem II
Feyenoord 4 – 0 PEC Zwolle
RKC Waalwijk 0 – 5 Ajax
SC Cambuur 2 – 1 FC Utrecht

Back To Top