Skip to content

Zondag om 14.30 uur speelt Sparta thuis op het Kasteel tegen Ajax. Dat is een van de zes wedstrijden die dit weekend worden gespeeld in de derde speelronde van de Eredivisie.

Sparta – Ajax Eredivisie speelronde 3

Ajax begint aan deze speelronde als gedeeld nummer 1 van de Eredivisie. De Amsterdammers hebben nog geen punten laten liggen. Bovendien werd het gaspedaal ingetrapt tegen FC Groningen. Vorig weekend werd het 6-1.

Druk programma Ajax

Niet deze pot tegen Sparta zal het belangrijkste moment van de week worden, maar de loting voor de Champions League, die donderdagavond plaatsvindt. Vanaf het moment dat het miljardenbal begint gaat het programma van Ajax een stukje drukker worden. Dan moeten er voor de winterstop ook zes Europese duels worden afgewerkt.

Blijft Antony bij Ajax?

Met het oog op die Europese campagne zal trainer Alfred Schreuder weer een kans krijgen om te besluiten wat zijn ideale basis is, qua formatie en qua invulling. Maar vijf spelers hebben de vorige twee duels van begin tot eind meegespeeld. Een daarvan is Antony, de Braziliaanse spits die door tal van grotere buitenlandse clubs wordt begeerd. Gaat hij vlak voor de transferdeadline verstrijkt, eind van de maand, nog worden weggekaapt?

Speeltijd Klaasen, Berghuis, Brobbey

Davy Klaassen en Steven Berghuis vertolken voorlopig een vrij marginale rol. Ze kwamen beiden niet verder dan 66 minuten speeltijd. Ook blijft het opvallend dat Brian Brobbey al jarenlang nog nooit een duel van begin tot eind heeft uitgespeeld.

Voorspelling Sparta – Ajax

Wat de onderlinge geschiedenis betreft: Ajax won alle vorige zes duels tegen Sparta. Het totale doelsaldo van die reeks is 5-14. De vier vorige clashes op het Kasteel leverden ook zes Amsterdamse zeges op, met een saldo van 4-17. In twee van de vorige vijf duels kreeg Ajax een rode kaart.

Beste weddenschap

In 22 van de 26 vorige wedstrijden tussen Sparta en Ajax vielen er minstens drie goals. Betrekken we ook bekerduels enzovoorts erbij, dan blijkt dat Ajax al elf keer op rij heeft gewonnen van de Spartanen.

Onze tip voor het wedden op Eredivisie is: meer dan 3,5 goals. Je wint deze weddenschap als er in de wedstrijd minstens 4 doelpunten worden gescoord (ongeacht door welke ploeg).

Back To Top