Skip to content

Zondag om 14:30 uur schudt De Kuip op zijn grondvesten als Feyenoord en Ajax aftrappen voor De Klassieker. De heenwedstrijd, in Amsterdam, werd eenvoudig gewonnen door Ajax. Wat is aan de vooravond van de confrontatie in Rotterdam de sfeer bij de nummers twee en drie van de Eredivisie? En wie gaat die Klassieker winnen…?

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Nieuwe trainer voor Feyenoord?

Bij Feyenoord is de stemming uiteraard bedrukt. Afgelopen weekend werd verloren van PEC Zwolle, dat in de winterstop een trainerswissel doorvoerde. Jaap Stam staat aan het roer. Dat zal de Feyenoord-directie aan het denken zetten. Moet Giovanni van Bronckhorst niet ook eens worden opgevolgd? De clubheld is nu 3,5 jaar de grote man en na het landskampioenschap plus twee bekers is het de vraag of er nog wel een weg vooruit is in het huwelijk tussen Gio en Feyenoord.

De mening van De Kromme

Als er onrust is bij Feyenoord, dan wordt dat traditiegetrouw door ras Rotterdammers door een megafoon de media in geslingerd. Willem van Hanegem (oké, hij is geboren in Zeeland) vindt dat de club nu wel eens mag aankondigen wat met het contract van Van Bronckhorst wordt gedaan. Af laten lopen of verlengen? “Een frisse wind, andere mensen aan het bewind die de koers gaan uitzetten”, zo luidt de wens van De Kromme.

Gio is niet meer populair

Hugo Borst legt in zijn AD-column de vinger op de zere plek. “Gio, verantwoordelijk voor vijf prijzen in vier jaar, is niet populair meer. Het positiespel deugt niet, hij maakt spelers niet beter”, is zijn dodelijke analyse, waar veel kenners het mee eens zijn.

Gemiste kans Ajax

Bij Ajax is dit seizoen wel de lach op het gezicht teruggekeerd, al had trainer Erik ten Hag na de 4-4 tegen Heerenveen er natuurlijk flink de pest in. Te meer omdat Ajax na het misstapje van PSV (2-2 tegen Emmen) de koppositie over kon nemen. En maandag kwam het onprettige nieuws dat middenvelder Carel Eiting een knie-operatie ondergaat en daardoor enkele maanden absent zal zijn.

Ajax had beter gekund

Ook enkele spelers foeteren er lekker op los. “We verloren de bal heel vaak op plekken waarop je ‘m niet mag verliezen. Ook het kort dekken had veel beter gekund”, zo zegt Matthijs de Ligt. “De eerste helft speel je prima en eigenlijk moet je 4-1 voor staan bij rust, maar dan speel je zo’n tweede helft. Dat is niet goed genoeg”, mokte Lasse Schöne.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Feyenoord – Ajax voorspellingen

Wil je wedden op Eredivisie dit weekend, dan is de Klassieker natuurlijk een must. Ajax is in de Kuip dik favoriet met een quotering van 1.72. Een zege van Feyenoord levert je 4.25 x je inleg op bij een goede voorspelling. Gelijkspel noteert 4.60. Voorspellen dat beide teams gaan scoren kan je 1.46 x je inzet opleveren.

Back To Top