Skip to content

Raar maar waar: na zeventien bijna vlekkeloze speelronden in de Eredivisie hebben zowel koploper PSV als nummer twee Ajax afgelopen weekend punten laten liggen. PSV kwam zaterdagavond uit tegen FC Emmen niet verder dan 2-2, nadat een 0-2 voorsprong uit handen werd gegeven. Ajax overkwam een dag later tegen sc Heerenveen ongeveer hetzelfde, toen het bij rust met 3-1 de buit al binnen dacht te hebben, waarna er een vermakelijke 4-4 uit rolde.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

FC Emmen – PSV 2-2

PSV begon furieus aan het eerste duel na de winterstop. De Brabanders drongen Emmen ver terug op eigen helft en na een kwartier wist Luuk de Jong via een assist van Denzel Dumfries zijn 99e goal voor PSV aan te tekenen. Maar daarna leek PSV de match rustig uit te willen spelen. Het duurde tot de 51e minuut voordat er weer een schot op goal viel te zien. Het gaf FC Emmen de moed om van zich af te bijten.

Ondanks dat PSV na twee door de VAR afgekeurde treffers toch nog op 0-2 kwam, via Angeliño, perste de debutant in de Eredivisie er een fraai slotoffensief uit. Invaller Nicklas Pedersen, die in de 79e minuut zijn trainingspak uit mocht trekken, legde er binnen tien minuten twee in. “Dit moeten we onszelf verwijten. Tot de 2-1 hebben we totale controle”, zo vond PSV-trainer Mark van Bommel. “Er was niet veel aan de hand, maar in blessuretijd bij de vrije trap viel de bal net goed voor Emmen.”

Ajax – sc Heerenveen 4-4

Hoge scores zijn een traditie zodra Ajax en sc Heerenveen samen op het veld staan. In de vorige vier onderlinge duels had er telkens minstens een ploeg vier goals gemaakt. Nu deden ze dat dus alle twee, waarbij Ajax werd geholpen door een eigen goal van Pelle van Amersfoort. En net als in de hierboven besproken wedstrijd kwam de gelijkmaker in de slotfase: Kik Pieri maakte in de 91e minuut de achtste treffer van de middag.

Ajax-trainer Erik ten Hag weet wel waar het aan lag dat Ajax zowel de 3-1 als de 4-3 voorsprong verspeelde: “Alle respect voor Heerenveen, ze hebben geweldig omgeschakeld, maar wij maken fouten en wij zetten ze aan tot de counter”. Er zullen stevige gesprekken volgen, zo blijkt wel uit de woorden van Ten Hag. “Het zijn mensen, geen robots, maar het moet wel gebeuren. Dit moet anders en beter.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!