Skip to content

Hoeveel vaste spelers van Ajax zullen de club aan het einde van dit seizoen verlaten? De vrees is dat het er nog veel meer zullen zijn dan in de zomer van 2019. Een van de meest begeerde talenten is Sergiño Dest, de negentienjarige Amerikaanse rechtsback.

Sergino Dest gelinkt aan Bayern, afgelaste duels inhalen haast onmogelijk

Dest: Transfer van Ajax naar Bayern München

Volgens het AD klopte Bayern München in de afgelopen winterse transferperiode al aan bij Ajax met het verzoek om te weten wat de Amsterdammers voor de jonge back verlangen. Het antwoord van de koploper van de Eredivisie was dat er geen sprake van zou zijn dat Dest al in de winter zou vertrekken. Dus nu is het vizier gericht op een zomerse deal.

25 miljoen euro

Sergino Dest speelde dit seizoen 27 keer voor Ajax en brak begin dit seizoen door. Naar verluidt heeft hij al een bezoekje afgelegd aan de Rekordmeister en ziet hij een overgang wel zitten. De verwachting is dat Ajax genoegen neemt met een transfersom van 25 miljoen euro.

Ajax in top 3 ’transferwinst’

Over transfers gesproken: CIES Football Observatory heeft alle transfers van de afgelopen twee transfer windows op een rijtje gezet. Trekken we de inkomsten en uitgaven van elkaar af, dan staat Ajax derde op het lijstje qua transferwinst. Het positieve saldo bedroeg 137 miljoen euro. Alleen Benfica en Chelsea deden het beter. De Portugese club flikt het al jaren om uitgaande klappers te maken, Chelsea staat juist vaak in de min, maar cashte flink met de verkoop van Eden Hazard aan Real Madrid.

Puzzelen met inhalen Eredivisie

Ondertussen zit iedereen op het hoofdkantoor van de KNVB te passen, meten en puzzelen op het speelschema Eredivisie. FC Utrecht tegen Ajax en AZ tegen Feyenoord werden zondag afgelast. Het is verdraaid lastig om een moment aan te wijzen waarop de wedstrijden worden ingehaald.

Competitieplanner Heinrich Welling legt uit: “Bij elke denkbare optie krijg je automatisch een sneeuwbaleffect. We hebben niet alleen met de betreffende clubs te maken, en met supporters, maar ook met politie en overheid, met de rechtenhouders én met de overige clubs.”

Op woensdag alleen vroeg spelen

Het zou een beetje helpen als Ajax en AZ Alkmaar de komende ronde van de Europa League niet overleven. Maar ook dat biedt geen garanties. “De UEFA heeft ook vastgesteld dat je qua tijd nooit mag overlappen met een Champions League-wedstrijd”, vertelt Welling. “Dat betekent dat we die duels op een woensdag alleen op een vroeg tijdstip kunnen spelen.”

FC Emmen – FC Twente en Sparta – ADO worden vandaag ingehaald.

Back To Top