Skip to content

Het was een gebroken competitie weekend: tot zondag ging alles lekker met het speelschema Eredivisie, maar toen stak storm Ciara de kop op. Daardoor moet de KNVB puzzelen om nieuwe speeldatums te vinden.

Uitgestelde wedstrijden Eredivisie

Het is gelukt om twee van de vier gestaakte duels een nieuw plekje op de agenda te geven. Sparta – ADO Den Haag en FC Emmen – FC Twente worden dinsdag ingehaald. Maar voor Ajax en AZ is het lastiger om een geschikt moment te vinden, aangezien ze ook nog Europese wedstrijden spelen en nog in de KNVB beker zitten.

Pas na 27 februari duidelijkheid?

Mogelijk hakt de KNVB pas de knoop door nadat beide ploegen hun Europa League-tweeluik hebben afgerond. Dan is duidelijk of ze een nieuw Europees duel moeten spelen. Zijn ze uitgeschakeld, dan schept dat wat ruimte in de agenda. Concreet gezien kan dan pas na 27 februari een beslissing worden gemaakt.

PSV – Willem II 3-0

Interim-trainer Ernest Faber had zijn selectie voor het duel met provinciegenoten Willem II opgeschud. Olivier Boscagli en Bruma werden op de bank gezet, Ricardo Rodríguez en Ryan Thomas startten. Ook werd de formatie aangepast naar 4-4-2, met Thomas in de rol van tweede aanvaller, terwijl de Nieuw-Zeelander van huis uit middenvelder is.

Wie anders dan Denzel Dumfries

De openingsgoal kwam van wie anders dan Denzel Dumfries, de rechtsback die ook in slechte tijden zijn drive naar voren behoudt. Hij was het die na elke verloren match weer voor de camera’s verscheen om het boetekleed aan te trekken. Thomas maakte na een mooie loopactie de tweede, Willem II-speler Mike Trésor Ndayishimiye knoeide de derde treffer van de match in eigen goal. Hij speelde de bal terug, maar zijn keeper stond niet in de doelmond.

“We zijn er nog niet, maar laat het een start zijn van een reeks betere wedstrijden dan we de laatste maanden hebben laten zien”, zei Faber.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Uitslagen Eredivisie speelronde 22

FC Utrecht – Ajax afgelast
AZ – Feyenoord afgelast
Sparta – ADO afgelast
Emmen – Twente afgelast
FC Groningen – Vitesse 1-0 (1-0)
PSV – Willem II 3-0 (1-0)
sc Heerenveen – VVV 1-1 (0-0)
RKC – PEC Zwolle 0-0 (0-0)
Heracles Almelo – Fortuna 2-0 (1-0)

Back To Top