Skip to content

Zondag om 16:45 uur speelt Emmen thuis tegen FC Twente. Slechts twee punten scheiden deze clubs. Emmen heeft 21 speelronden 22 punten en de Tukkers hebben er 24. Daarmee staan ze veertiende en twaalfde.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Emmen ging afgelopen weekend met 3-0 onderuit uit tegen Feyenoord. Maar nu mag de club die vorig jaar debuteerde op het hoogste niveau weer voor eigen publiek spelen. En dat gaat de afgelopen weken fantastisch. De vorige zes thuiswedstrijden leverden zestien punten op. Zestien! Alleen PSV wist in die periode op De Oude Meerdijk puntjes af te snoepen van Emmen.

Twente is buiten eigen huis juist een makkelijke schietschijf. De laatste zes uitwedstrijden leidden tot maar twee punten voor de landskampioen van tien jaar terug. Bij die zes trips werden er maar drie Twentse goals gemaakt.

Twente won vijf van de laatste zes ontmoetingen met Emmen. In oktober vorig jaar kwamen ze elkaar voor het eerst ooit in de Eredivisie tegen, de andere ontmoetingen zijn vrienschappelijke potjes en een bekerduel. Dus voor wat het waard is melden we de totale goalverhouding van die zes wedstrijden: 8-19. In drie van die duels scoorde Twente vijfmaal.

Wat is er bij Twente eigenlijk loos met Wout Brama? Trainer Gonzalo Garcia zet de veteraan niet eens op de bank, terwijl daar afgelopen weekend toch plek was voor liefst twaalf man. En daar zaten er tien, dus de keus om Brama te passeren moest wel een soort signaal zijn van Garcia. Zijn zaakwaarnemer legt ook niet uit wat er aan de hand is, maar weet wel dat het Brama veel pijn doet. “Hij is vanuit Australië teruggekeerd om FC Twente te helpen in één seizoen terug te keren in de Eredivisie.” Dat lukte, maar hij plukt daar dus niet de vruchten van.

Emmen kan zichzelf deze pot in de etalage zetten, want de club heeft een nieuwe shirtsponsor nodig. Hitachi Capital Mobility verdwijnt na deze jaargang van de Eredivisie van het tenue. En ook Glenn Bijl kan in de resterende weken van de Eredivisie laten zien wat hij in huis heeft. De verdediger brandt van de ambities: “Het is moeilijk te vergelijken natuurlijk, maar ik denk wel dat ik bij de beste vijf rechtsbacks van de Eredivisie hoor. Ik vind mezelf ook niet extreem veel onderdoen voor Dumfries, alleen hij speelt wel in Oranje.”

Wedden op voetbal

FC Emmen noteert @2.15, gelijkspel @3.55 en Twente @3.15. De thuisvorm van Emmen valt niet te negeren, dus die @2.15 klinkt prima.

Back To Top