Skip to content

KNVB Beker | Twee bekerpotjes staan op het programma voor vanavond. Om 18:30 uur speelt AZ thuis in Alkmaar tegen NAC Breda. En om 20:45 uur gaat de bal rollen bij Vitesse – Ajax. De winnaar stroomt door naar de halve finale van het bekertoernooi.

KNVB Beker AZ – NAC

AZ staat tweede in de Eredivisie, NAC zesde in de Eerste Divisie. De Bredase club heeft drie speelronden achter elkaar geen zege geboekt. En AZ-trainer Arne Slot is er gebrand op om AZ Alkmaar wederom naar de laatste vier van de beker te loodsen. Het is een kleine traditie dat de Noord-Hollandse club zover reikt. Sinds 2011/2012 was AZ alleen in 2014/2015 absent bij de laatste vier.

Arne Slot wil ooit naar NAC

“Dat is geen toeval”, zegt Slot. “We stellen altijd de best mogelijke elf spelers op omdat we dit toernooi heel serieus nemen.” Al kan hij natuurlijk lastig iets zeggen als ‘mwah, die beker vinden we maar overbodig.” Slot speelde tussen 2002 en 2007 overigens voor NAC en zegt dat het zijn mooiste tijd als profvoetballer was. Ooit wil hij in Breda terugkeren als trainer.

Vitesse – Ajax kwartfinale KNVB Beker

Vitesse-trainer Edward Sturing pompt zijn mannen op met een paar stevige uitspraken bij de persconferentie. Hij legt ze haarfijn uit wat de zwakke plek is van Ajax: “Ze staan vrij hoog op het veld met veel mensen voor de bal. Dat maakt ze ook kwetsbaar in de omschakeling, dus daar hopen wij van te profiteren.”
.
Zondag kwam Vitesse in de Eredivisie in actie tegen FC Groningen en dat leverde een 0-1 verlies op. Ajax had vanwege storm Ciara geen wedstrijd. De Slowaak Matusz Bero kan vermoedelijk weer spelen. Hij had een hamstringblessure. Staat hij in de basis, dan zal Patrick Vroegh op de bank gaan plaatsnemen.

Van de vorige vier onderlinge duels in het bekertoernooi wonnen de ploegen er beide twee. In 2014 werd het in Amsterdam zelfs 0-4 voor Vitesse.

Voorspellingen KNVB Beker

Voor het wedden op voetbal Vitesse staat voor winst genoteerd op 4.80, gelijkspel op 4.50 en Ajax op 1.49. Gezien alle medische problemen bij Ajax tippen we dat de Amsterdammers er geen hele open match van kunnen en willen maken. De tip is onder drie goals @2.90.

AZ Alkmaar is met een quotering van 1.20 de grote favoriet in de kwartfinale van de beker. Een stunt van NAC Breda noteert bij bookmakers 15.00.

Back To Top