Skip to content

Het is sowieso nooit saai bij Ajax, of in elk geval nooit lange tijd, maar de afgelopen weken zijn ook naar Amsterdamse begrippen erg tumultueus. We zetten wat ontwikkelingen in de voetbalhoofdstad op een rij.

In navolging zaak Marc Overmars

Ten eerste het nasmeulen van de zaak-Overmars, de technisch directeur die moest vertrekken, nadat een onbekend aantal bij Ajax werkende vrouwen te maken kreeg met onzedelijke en grensoverschrijdende telefoonberichtjes van de ex-international.

Rumoer rond Winston Bogarde is privé kwestie

Nu blijkt dat Ajax vorig jaar ook melding kreeg van soortgelijk gedrag van oud-speler Winston Bogarde. Hij is nu de assistent-trainer van Erik ten Hag. Een verschil met de casus van Overmars is dat bij Bogarde het gedrag zich richtte op een vrouw die niet werkzaam was bij Ajax. Daarom vindt Ajax het een privé-kwestie, gezien er geen sprake is van hiërarchische verhoudingen of machtsmisbruik.

Schikking Ajax met familie Nouri

Ten tweede kwam Ajax maandag een deal overeen met de familie van Adbelhak Nouri, de speler die in 2017 ineenzakte op het veld. Nouri kreeg geen adequate medische hulp en liep hersenschade op. De familie stelt de club daarvoor aansprakelijk. Na een slepend proces is nu overeengekomen dat Ajax 7,85 miljoen schadevergoeding betaalt. Rugnummer 34 zal nooit meer aan een andere speler worden gegeven.

Abdelhak Nouri Foundation

Dat is niet de enige manier waarop de herinneringen aan Nouri in leven gehouden zullen worden. “Het is goed dat de discussie over aansprakelijkheid en de gevolgen daarvan tot het verleden behoren en we gezamenlijk de blik naar voren kunnen richten”, zegt de familie. “Dat zal met name gericht zijn op de mooie plannen die wij hebben met de Abdelhak Nouri Foundation.”

Voetbal voorspellen?

PSV met Gutiérrez tegen Maccabi

Dan schuiven we op naar de nummer 2 van de competitie, PSV. Érick Gutiérrez mag de ziekenboeg verlaten en kan daardoor meedoen in de Conference League-return tegen Maccabi Tel Aviv. Cody Gakpo lijkt, zo ziet het Eindhovens Dagblad het, die match niet als speler meemaken. Gakpo heeft enkelklachten.

En om de personele gaten achterin te dichten overweegt PSV-trainer Roger Schmidt om Jenson Seelt en Dennis Vos mee te nemen naar Israel. Er zitten wel meer gaten in de selectie trouwens: Andre Ramalho, Maximiliano Romero en Ryan Thomas hebben blessures. Wel keren Ibrahim Sangaré, Carlos Vinícius en Olivier Boscagli terug, ze waren geschorst.

Back To Top