Skip to content

Benfica – Ajax | Vanavond wordt om 21:00 uur afgetrapt in de achtste finale van de Champions League. De return is op dinsdag 15 maart.

Zes Benfica-spelers staan op scherp: nog een gele prent en ze missen die return. Het gaat om linksback Alex Grimaldo, centrale verdediger Nicolás Otamendi, spelmaker Julian Weigl, vleugelaanvaller Rafa Silva, rechtsback Gilberto en controleur Joao Mário.

Ajax is dik favoriet voor de winst. Voor quoteringen en wedtips zie:

Voetbal voorspellen?

Benfica – Ajax Champions League achtste finales

Benfica is een van de grote drie in het Portugese voetbal, al is het momenteel wel de nummer drie van dat trio. Na 23 speelronden in de competitie van Portugal heeft de club 51 punten, 12 minder dan koploper Porto. Benfica kwam als nummer twee van Groep E in de knock-outfase terecht. Beide duels met groepswinnaar Bayern München werden verloren, en fors ook: 0-4 en 5-2.

Goalgetter Nunez

De andere twee thuiswedstrijden won Benfica wel: 3-0 tegen FC Barcelona en 2-0 tegen Dinamo Kiev. De goalgetter van de selectie is de 22-jarige Darwin Núñez uit Uruguay, die in de competitie al 18 keer scoorde (gemiddeld eens per 75 minuten). En de creatieve motor is Portugees international Rafa, die op 15 assists in de competitie staat.

Absenties

De thuisploeg mist Haris Seferovic, Lucas Verissimo en Rodrigo Pinho. Bij Ajax zullen Brian Brobbey, Maarten Stekelenburg en Sean Klaiber niet in actie komen. De Amsterdammers hebben zes wedstrijden op rij gewonnen in de Champions League en maakte telkens minstens twee goals. Benfica kreeg in vijf van de zeven vorige CL-matches geen tegengoals.

Benfica ziet kansen tegen Ajax

Ajax-trainer Erik ten Hag zei dit over de tegenstander: “Ze hebben heel veel ervaring, zeker hun centrum. Otamendi en Vertonghen, dat zijn klassespelers. We zullen goed moeten zijn om kansen te creëren.” Benfica-trainer Nélson Veríssimo zei: “Ik schat de kansen 50-50 in. Dat meen ik echt, ik ben hier niet om op te scheppen.” Hij verving eerder dit seizoen de ontslagen Jorge Jesus.

Record Daley Blind in Champions League

Voor Daley Blind wordt het een recordbrekende avond. Hij deelt momenteel het Ajax-record qua meeste Champions League-duels met Jari Litmanen: 42 stuks. Komt hij in actie, dan is hij dus alleen recordhouder.

Live voetbal kijken? Benfica – Ajax wordt vanavond uitgezonden op RTL7.

Back To Top