Skip to content

FC Utrecht – Vitesse zondag | Vitesse heeft vier van de vorige zes onderlinge duels gewonnen, Vitesse eentje. Tellen we alle goals van die potjes bij elkaar op, dan is de totaalscore 6-9. In de Galgenwaard wonnen beide clubs twee van de laatste zes ontmoetingen, saldo 9-7.

We tippen voor dit duel dat beide teams scoren:

Voetbal voorspellen?

FC Utrecht – Vitesse Eredivisie speelronde 23

Utrecht heeft niet het seizoen dat strookt met de ambities. De subtop aanvallen was het doel of stiekem zelfs richting de top drie kruipen, maar het gat richting Feyenoord is al dertien punten en AZ loopt de laatste speelronden ook rap uit op de Domstedelingen. Maar als FC Utrecht even de statistieken checkt van de Arnhemse tegenstander, dan zullen ze denken: oké, het valt best mee allemaal bij ons.

Vitesse in een diep wak

Want Vitesse zit in een erg diep wak op dit moment. Vijf keer verloren op rij, waarvan drie keer in de Eredivisie, een keer in de KNVB Beker en een keer in de Conference League-tussenronde. Dat was uit tegen Rapid Wien, dat ook nog een klein half uurtje met tien man speelde.

Trainer onder druk | Bazoer ziek

Thomas Letsch staat dus zwaar onder druk en de Duitser zal vermoedelijk wel al begonnen zijn met zijn koffers pakken. Want hoe moet Vitesse dit ombuigen? Ook zal Riechedly Bazoer vermoedelijk niet meedoen. Donderdag haakte hij af, vanwege ziekte volgens enkele media, en nu, twee dagen voor deze match, lijkt de kans klein dat hij zondag op krachten is.

Tijd voor een goede wedstrijd

Volgens Vitesse-watcher Lex Lammers is ondanks de matige reeks de paniek nog niet zo groot in het GelreDome. “Wel is het tijd om de fans tevreden te stellen. De goede wedstrijden van Vitesse dit jaar zijn echt op een hand te tellen”, zegt de journalist van AD. Achterin is de keeper een bron van onrust.

Markus Schubert begon het seizoen als vaste man onder de lat, maar hij is al afgedankt. Opvolger Jeroen Houwen voldoet momenteel ook niet en de vraag is hoeveel kansen hij nog krijgt.

Zondag 20 februari 2022 om 16:45 uur speelt FC Utrecht thuis tegen Vitesse. Utrecht staat zevende en heeft na 22 speelronden 35 punten en Vitesse staat daar een plekje boven, met ook een puntje meer.

 

Back To Top