Skip to content

Ook voor scheidsrechters hakt de coronacrisis er stevig in. Velen van hen moeten het hebben van de wedstrijdpremies. Maar als er geen wedstrijden zijn, dan worden dus ook geen premies uitgekeerd.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Scheidsrechters voetbal zonder inkomen

Bas Nijhuis schoof aan bij Veronica Inside om te vertellen hoe het arbitrale corps er voor staat. En da’s niet al te best. De premies bedragen volgens hem tussen de 2.500 en 3.500 euro per match, afhankelijk van het belang en de betrokken clubs van de pot. “We hebben nu voor het eerst een regeling gekregen van de KNVB dat we een voorschot kunnen krijgen. Zij gaan er nog steeds van uit dat de competitie misschien hervat wordt”, zegt hij.

Nijhuis is 43 jaar, heeft al een aardige carrière als scheids opgebouwd, deed ook internationale wedstrijden en kan het dus nog wel uitzingen. Maar er zijn ook jonge fluiters die zich volledig op hun loopbaan als arbiter richten, een klein basiscontractje hebben van de KNVB, nu dus geen premies ontvangen en ook geen andere job hebben.

Mark van Bommel wil naar Duitsland of Engeland

Over werk gesproken, Mark van Bommel zit ook al een tijdje zonder. Hij werd in de winterstop ontslagen als trainer van PSV en, mede ook door de gedwongen corona-pauze, heeft nog geen nieuwe job geaccepteerd. Belangstelling was er wel voor de ex-speler van onder meer PSV, FC Barcelona en Bayern München. “Ik zou graag in Duitsland werken en Engeland zou ook niet verkeerd zijn. Maar ik stap niet halverwege een seizoen in. Ik wil graag een hele voorbereiding doen en mijn idee in de ploeg slijpen”, legt hij uit. Hij meldt dat al vier clubs hem een aanbieding deden.

Barcelona stalt talentjes bij FC Utrecht

En welke spelers zal Barcelona op het oog hebben om in Utrecht te stallen? De Catalaanse grootmacht wil volgens de Spaanse krant Mundo Deportivo enkele talentjes in Nederland laten rijpen. Wil je namen horen? Oké: Jorge Cuenca (20), Chumi (21), Gullem Jaime (21) en Juan Miranda (20) worden wellicht verhuurd aan FC Utrecht.

Momenteel leent Barca al Oriol Busquets uit aan FC Twente. Ook speelt het mee dat jonge spelers in de Eredivisie alle kansen krijgen om mee te spelen.

Back To Top