Skip to content

Whoa. Wie zag dat aankomen? Leek de Eredivisie tot medio oktober vooral een tweestrijd tussen het zelden falende Ajax en PSV, daar heeft nu AZ zich na de 1-0 zege op Ajax aan kop genesteld, terwijl PSV zeperd na zeperd oploopt. De Brabanders gingen met 3-1 onderuit bij Feyenoord en haalden uit de vorige acht speelronden slechts twee zeges en acht punten. Prompt besloot de directie maandagochtend om trainer Mark van Bommel op straat te zetten.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Mark van Bommel ontslagen bij PSV

“PSV heeft de samenwerking met hoofdtrainer Mark van Bommel vanochtend beëindigd. Mark, bedankt voor alles. We wensen je het allerbeste”, zo meldt het account op Twitter van de Eindhovense club. “Het verval is te groot en PSV-onwaardig”, zegt algemeen directeur Toon Gerbrands.

Feyenoord – PSV 3-1

Een drieklapper van Steven Berghuis bleek dus de genadeklap voor niet alleen van Van Bommel, maar van de titelaspiraties van PSV. Want hadden de Brabanders misschien nog hoop dat Ajax wel vaker punten zouden laten liggen, nu is ook duidelijk dat PSV daar dan toch niet van kunnen profiteren. De frustraties waren zichtbaar bij de spelers en tussen minuut 63 en 64 liep het team drie gele kaarten op.

En oké, de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat PSV niet eens de mindere was van Feyenoord; zo schoot PSV vaker op goal dan de Rotterdammers en namen ze tweemaal zo vaak een corner, als teken dat er best wat aanvallende druk werd uitgeoefend. Feyenoord wist die druk echter vaak te ontlopen met een lange bal (69 stuks) en het werd de Stadionploeg nog wat makkelijker gemaakt door de twee toegekende strafschoppen.

AZ – Ajax 1-0

Een dipje, zo mogen we de situatie bij Ajax toch wel noemen. Nu is al drie keer op rij verloren zonder zelf te scoren: tegen Willem II, Valencia en dus AZ. Ja, ook hier zijn er genoeg excuses in de vorm van blessures, maar dan had de technische staf maar eerder moeten constateren dat het een beetje dun in de aanvallers zit. Zo is er niks mis met het rendement van Klaas Jan Huntelaar, maar dat hij met zijn 36 jaar in de basis startte is geen goed teken.

De topper tussen de nummers twee en een ging gelijk op en kende niet al te veel spannende momenten nabij de goals. In de 90e minuut was er dan toch een treffer: Myron Boadu kopte sluw binnen op een assist van Fredrik Midtsjø.

Uitslagen Eredivisie speelronde 17

FC Emmen – Sparta Rotterdam 2-0 (2-0)
Feyenoord – PSV 3-1 (2-0)
AZ – Ajax 1-0 (0-0)
Heracles Almelo – FC Utrecht 1-3 (1-0)
ADO Den Haag – FC Groningen 1-1 (1-1)
Fortuna Sittard – RKC Waalwijk 3-2 (2-2)
VVV – PEC Zwolle 1-2 (0-2)
FC Twente – Vitesse 0-3 (0-0)
sc Heerenveen – Willem II 1-2 (1-2)

Back To Top