Skip to content

De directies van de profclubs hebben momenteel, door de coronacrisis en het stilvallen van de voetbalcompetities, als eerste zorg dat er toch nog op de een of andere manier geld binnenkomt en er zo weinig mogelijk wordt gespendeerd. Maar ondertussen moeten ze ook denken aan het komende seizoen en het jaar 2021. Dus zullen er toch nieuwe contracten moeten worden afgesloten.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Dick Advocaat blijft mogelijk trainer Feyenoord

Feyenoord moet bijvoorbeeld nadenken over de trainerspositie. Dick Advocaat is vastgelegd voor het seizoen 2019-2020, dat in maart van dit jaar ineens ontspoorde door het coronavirus. Advocaat is volgens de VI al druk in de weer met het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen. En dan is het dus niet logisch om na de zomer iemand anders voor de groep te zetten, want die gaat dan weer alles overhoop willen gooien.

Clubwatcher Martijn Krabbendam kan ook op een afstandje het reilen en zeilen in Rotterdam best volgen en concludeert dit: “Zaakwaarnemer Rob Jansen gaat binnenkort bij Feyenoord langs om te praten over een aantal spelers, zoals Leroy Fer. Die optie gaan ze lichten en dan gaan ze het ook over Advocaat hebben. Ik denk dat Dick ook kan blijven.”

Ajax transfers Van de Beek en Tagliafico

En hoe druk zal de transferafdeling van Ajax het nu hebben? Het leek weer een lente vol klappers te worden, want er was genoeg belangstelling voor bijvoorbeeld Nicolas Tagliafico, Donny van de Beek, André Onana en David Neres. Het AD heeft wat rondgebeld en meent dat de kans op een transfer van die eerste twee spelers het grootst is. Met name Spaanse clubs hebben nog steeds wel interesse.

Onana en Neres blijven vermoedelijk

Een vertrek van Onana is wat minder waarschijnlijk, dan zal er eerst een grote Europese club zijn huidige nummer 1 moeten afstoten. En Neres lijkt te gaan blijven in Amsterdam. Hij heeft sowieso sinds november 2019 niet al te veel meer gespeeld door blessures en zijn partner krijgt vermoedelijk in juli een kind, zodat een verhuizing nu ook in de privé-sfeer niet lekker uitkomt.

FIFA beraadt zich over 3e transferperiode

De FIFA denkt erover na een derde transferperiode in te stellen, ergens tussen de zomerse en winterse periode in. Want als de nationale competities inderdaad pas in juli of zelfs augustus worden afgerond, dan worden de voorbereidingen op het nieuwe seizoen verstoord. Een derde periode om te kopen en verkopen biedt dan uitkomst.

Back To Top