Skip to content

sc Heerenveen – Sparta | Zaterdag 9 november om 18:30 uur speelt Heerenveen thuis tegen Sparta. De Friese club staat op plek zeven en de Rotterdammers bekleden de elfde plek. Slechts twee punten scheiden de clubs, zodat Sparta bij winst over Heerenveen heen wipt.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

sc Heerenveen – Sparta Eredivisie zaterdag

SC Heerenveen heeft zijn afgelopen twee duels met 1-1 gelijk gespeeld en had daarvoor een reeks van drie zeges op rij. Door het gelijkspel daarvoor zijn de Friezen nu zes speelronden op rij zonder nederlaag en dat is na Ajax de langste reeks. Toch een opmerkelijke ommekeer voor een ploeg die vorig jaar diverse keren vrij hard onderuit ging. Nu kreeg SC Heerenveen nog maar drie keer minstens twee tegentreffers.

Heerenveen staat er beter voor

Sparta heeft drie Eredivisie speelronden na elkaar niet gewonnen, al is de 2-2 van afgelopen weekend tegen PSV natuurlijk geen teleurstellend resultaat. Ondanks dat er dus slechts twee punten tussen de clubs zit, is het vermoedelijk wel veelzeggend dat Heerenveen een positief doelsaldo heeft (plus vijf) en Sparta een negatieve (min een). En terwijl Sparta volgens de wiskundige modellen iets vaker scoorde dan op basis van de grootte van de kansen mocht worden verwacht, heeft Heerenveen iets minder goals tegen gekregen, vergeleken met hoe groot die kansen waren.

Meer ervaring selectie Sparta

Jan Ras zal namens sc Heerenveen niet meedoen aan de wedstrijd en aan de kant van Sparta zit keeper Tim Coremans een schorsing uit. De verwachte basis van Heerenveen is gemiddeld 22,6 jaar, een jeugdig team dus, wat tekenend is voor de Eredivisie. Sparta kiest voor iets meer ervaring, zowel wat betreft leeftijd (gemiddeld 24,3) als gemiddeld aantal eredivisiewedstrijden per speler (44 versus 31, gebaseerd op de hele selectie).

Voorspellingen Heerenveen – Sparta

sc Heerenveen heeft in vijf van de vorige zes optredens voor eigen publiek gelijk gespeeld en maakte in zeven van de laatste tien thuismatches tegen Sparta minstens twee treffers. In tien van de twaalf laatste speelrondes van Sparta vielen er in totaal minstens drie goals.

Wedden op Eredivisie | Heerenveen staat voor de winst genoteerd op 2.00, gelijkspel noteert 3.75 en winst Sparta 3.40. Winst thuisteam en beide teams scoren noteert bij bookmakers 3.35.

Back To Top