Skip to content
Fortuna Sittard - ADO Den Haag Eredivisie 9 november: wondersloffen zoeken

Fortuna Sittard – ADO Den Haag | Zaterdag 9 november om 19:45 uur speelt Fortuna thuis tegen ADO Den Haag. Beide teams verkeren op een plek waar geen enkele eredivisieclub wil staan: nabij de degradatiezone. Fortuna staat zestiende en heeft negen punten uit twaalf duels, ADO is veertiende met tien punten.

Doelpunten Fortuna en ADO

Hoe moeilijk voetbal in babbelprogramma’s en artikelen ook wordt gemaakt, uiteindelijk komt het neer op een simpele opdracht: maak meer goals dan je tegenstander. Het lukt Fortuna Sittard nog redelijk om te produceren: zeventien goals is aanzienlijk meer dan andere clubs in de goot, zoals VVV (11) en RKC (12). ADO zal wat wondersloffen moeten zoeken, want de Hagenezen scoorden pas veertien maal. De makke van de Limburgers is echter dat ze ook al 32 keer het speeltuig uit de netten moesten vissen; ADO presteert oké met 22 tegentreffers.

Gaat Fortuna zich verbeteren?

Het opmerkelijke daarbij is dat Fortuna volgens de tabellen met expected goals (een manier om in te schatten hoe groot een kans is) maar 24 tegengoals had hoeven op te lopen. Dus of er is sprake van pech en vanaf nu gaat Fortuna Sittard zich op dit gebied verbeteren, of de spelers van Fortuna kunnen gewoon niet beter. In zes van de twaalf matches kreeg de ploeg minstens drie tegentreffers. Maar ADO Den Haag doet het amper beter en kreeg al vijfmaal minstens drie tegentreffers.

Voorspellingen Fortuna Sittard – ADO Den Haag

Fans van Fortuna zullen niet kunnen klappen voor Leandro Fernandes, Wessel Dammers en Djibril Dianessy, terwijl ADO-trainer Alfons Groenendijk wel over iedereen kan beschikken. De verwachte basis van Fortuna is gemiddeld onder de 21 jaar, ADO komt vergeleken daarmee met een club opa’s van gemiddeld 27,4 jaar. Ook zit er meer lengte in de Haagse ploeg, dus als dit aankomt op een fysieke strijd, gaat Fortuna het erg zwaar krijgen.

Van de vorige zes onderlinge duels won ADO de helft en Fortuna eentje. Plakken we al die uitslagen bij elkaar, dan is het totale doelsaldo 7-12. Eerder dit jaar ontving Fortuna ADO al tweemaal in Sittard. In de eredivisie bleef het 0-0, in de beker was het eind oktober 3-0 voor de Limburgers.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Fortuna favoriet

Wedden op Eredivisie | Fortuna noteert bij bookmakers 2.30 voor de winst, gelijkspel noteert 3.85 en winst ADO Den Haag krijgt een quotering mee van 2.75.

Back To Top