Skip to content

PSV, AZ en Feyenoord spelen vandaag hun vierde speelronde in de Europa League. PSV kan zich tegen LASK met een zege zo goed als zeker plaatsen voor de knock-out fase na de winterstop, AZ kan zich geen puntverlies uit tegen Astana permitteren en voor Feyenoord dreigt uitschakeling als niet thuis van Young Boys wordt gewonnen.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Astana – AZ Europa League

(16:50). Ja inderdaad, deze match begint om 16:50 uur en laten we maar niet proberen te achterhalen waarom de UEFA zo’n bezopen tijdstip bedenkt. AZ maakte er twee weken terug in Alkmaar een galavoorstelling van en rolde de Kazakse club toen met 6-0 op. Vervolgens won Astana in de nationale competitie wel driemaal op rij en kon het zich afgelopen weekend voor de zesde maal op rij tot landskampioen kronen. Wie weet treden de feestgangers aan met nog wat champagne in de benen.

AZ spelers in de picture

AZ heeft in de Eredivisie tussen de heen- en terugwedstrijd door tweemaal gewonnen en deed dat met de klinkende cijfers 0-4 (tegen PSV) en 3-0 (tegen FC Twente). Steeds meer Alkmaarders spelen zich in de picture. Waren Stengs, Idrissi, Boadu en Koopmeiners aanvankelijk de smaakmakers, daar liet tegen Twente de negentienjarige linksback Owen Wijndal zich gelden met vele rushes en twee assists.

LASK – PSV met Afellay?

(18:55). Het is alweer een tijdje geleden dat PSV een wedstrijd won. Dat lukte op 6 oktober, thuis tegen VVV, voor het laatst. Van de vier matches daarna is het doelsaldo 2-9. Het is de vraag of tegen het Oostenrijkse LASK het herstel in gaat treden. De Brabanders reizen af zonder Donyell Malen, Steven Bergwijn en Jorrit Hendrix. Nood breekt wetten en daardoor is er een kansje dat trainer Mark van Bommel eindelijk gebruik gaat maken van Ibrahim Afellay. De non-playing captain reist voor het eerst mee naar een Europees uitduel.

Europa League Feyenoord – Young Boys

(21:00). Dick Advocaat is een trainer van de oude stempel en hanteert het motto: niet fit, dan niet spelen. Daarom kan er bij Feyenoord zo goed als zeker een streep door de naam van Rick Karsdorp en Eric Botteghin, wat weer kansen schept voor Edgar Ié en Jan-Arie van der Heijden in de laatste linie. Leroy Fer is geschorst. De Zwitserse boys gingen in het weekend uit onderuit tegen Servette FC (3-0).

Voorspellingen Europa League

Wedden | Astana noteert bij bookmakers voor de winst 6.10, gelijkspel 4.10 en winst AZ 1.57, een lekkere odd voor een Alkmaarse zege.

Laatste kans Feyenoord

LASK noteert 2.47, gelijk 3.60 en PSV krijgt een quotering mee van 2.80. Hier tippen we minder dan drie goals @2.00. Feyenoord staat voor de winst genoteerd op 2.25, gelijkspel op 3.65 en winst Young Boys op 3.10. De Rotterdammers gaan voor hun laatste kans en dat zal een open match opleveren. We tippen minstens vier goals @2.45.

Back To Top