Skip to content

Zaterdag om 20:00 uur speelt sc Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion tegen Sparta. De thuisploeg heeft na vijftien speelronden in de Eredivisie 21 punten en staat negende. De Rotterdamse gasten staan zestiende en hebben 10 punten.

Sparta eindigde het vorige seizoen in de Nederlandse competitie nog zo sterk. Des te groter is de teleurstelling nu de Kasteelbewoners onderaan bungelen en met de resultaten van de afgelopen weken bepaald niet de weg omhoog hebben gevonden. Sparta pakte maar drie punten uit de laatste zes speelronden.

sc Heerenveen – Sparta Eredivisie ronde 16

Heerenveen won vier van de vorige zes onderlinge potjes. Wel sloeg Sparta Rotterdam bij het laatste bezoekje aan Friesland toe: in mei 2021 werd het 0-1. Het totale doelsaldo van de vorige zes clashes is 12-5. Thuis won Heerenveen vijf van de vorige zes keren dat Sparta op bezoek was en verloor het eenmaal, met als opgetelde saldo 14-6. In vijf van die zes ontmoetingen scoorden beide clubs.

Zit Heerenveen met gedachten al bij Friese derby?

Joey Veerman van sc Heerenveen zei dit: “We krijgen nu Sparta en SC Cambuur. Ik vind dat we die twee wedstrijden ook gewoon moeten winnen. Ik denk dat we een betere selectie hebben dan Cambuur.” Sparta-verdediger Bart Vriends ziet in die uitspraak een teken dat bij Heerenveen de aanstaande Friese derby wat meer aandacht krijgt dan deze pot tegen Sparta. “Dit is olie op het vuur. Dit fragmentje komt op repeat in onze kleedkamer”, zegt hij met een knipoog.

Sparta heeft nog maar een duel een clean sheet gehouden, bij sc Heerenveen lukte dat viermaal. En bij de Friezen kwam het eenmaal voor dit seizoen dat er niet zelf werd gescoord. De Spartanen stonden al zeven keer droog. Slechts tweemaal lukte het om vaker dan een keer te scoren, bij Heerenveen driemaal.

Voorspelling Heerenveen – Sparta

En bij beide clubs vielen er in hun eerdere speelrondes in 27 procent van de gevallen vier of meer goals. We gaan ons qua tips voor het wedden op eredivisie dus oriënteren op de markt voor aantal goals.

Back To Top