Skip to content

Vandaag komen PSV, AZ, Feyenoord en Vitesse voor de laatste keer in actie in de groepsfase van de Europa League en de Conference League. PSV begint om 18:45 aan de uitwedstrijd tegen Real Sociedad – het is een duel op leven en dood. De Brabanders hebben na vijf speelronden 8 punten, de Spaanse ploeg heeft 6 punten. PSV heeft genoeg aan een gelijkspel om te overwinteren in de Europa League, Sociedad moet winnen.

Voor Vitesse wordt het een spannende avond, ze strijden met Tottenham om de tweede plaats. De Spurs hebben zich niet geliefd gemaakt door eigenhandig de wedstrijd tegen Rennes af te gelasten…

Tussenronde PSV bij winst in Europa League

Eerste worden in poule B zit er niet meer in voor de Eindhovenaren. Monaco heeft drie punten meer en heeft het betere onderlinge resultaat. Wordt PSV derde in de poule, dan zien we de club na de winterstop terug in de Conference League. Weet PSV wel beslag te leggen op plek twee, dan komt de club terecht in een tussenronde. De 8 nummers 2 van de Europa League groepen worden gekoppeld aan acht nummers 3 uit de Champions League groepsfase.

Feyenoord en AZ al zeker van volgende ronde

AZ speelt om 18:45 uur thuis tegen het Deense Randers FC. De Alkmaarders zijn in groep D van de Conference League al verzekerd van overwintering. Ze hebben na vijf speelronden 11 punten en zijn niet meer te achterhalen door de Denen, die tweede staan met 7 punten. AZ Alkmaar is nog ongeslagen en de heenwedstrijd in Denemarken werd 2-2. Randers staat momenteel vijfde in de Deense competitie.

Feyenoord begint om 21:00 uur aan de slotwedstrijd tegen Maccabi Haifa. Ook de Rotterdammers zijn al verzekerd van groepswinst. In poule F heeft Feyenoord 11 punten, 4 meer dan Slavia Praag. Macacbi Haifa is laatste en heeft vier puntjes. De uitwedstrijd bleef steken op 0-0. Haifa staat na 12 speelronden tweede in de Israëlische competities.

Kansen voor Vitesse – NS Mura

Dan komen we bij de club die in de lastigste situatie zit qua Nederlandse representanten in Europa: Vitesse. De Arnhemse club speelt om 21:00 uur thuis tegen Mura. Vitesse staat derde in poule G, met zeven punten. Tottenham Hotspur, de nummer twee, heeft er ook 7 en koploper Rennes is ervandoor met 11 punten.

Corona uitbraak bij Tottenham

Het gaat tussen de Engelse club en Vitesse wie nummer twee wordt. Het onderling resultaat gaat niet de doorslag geven: beide wonnen een pot met 1 goal verschil. En uitgoals tellen niet meer dubbel. Het doelsaldo moet, bij een gelijk aantal punten, de doorslag gaan geven. Momenteel heeft Spurs een wat beter doelsaldo, een marge van twee goals. Vanwege vele positieve coronatesten kan Tottenham vanavond niet zijn sterkste formatie opstellen.

Tottenham – Stade Rennais afgelast

Gisteravond heeft Tottenham in een statement op de eigen website aangekondigd dat de wedstrijd tegen Rennes niet doorgaat vanwege minimaal 11 coronabesmettingen. De Franse ploeg is woedend en ook Vitesse is not amused. Indien de Spurs het duel later mogen inhalen – en dus het resultaat van Vitesse tegen NS Mura al weten – dan is er sprake van regelrechte competitievervalsing. De UEFA heeft op moment van schrijven nog niets bevestigd. Wordt vervolgd…

Back To Top