Skip to content

Eredivisie sc Heerenveen – FC Groningen | Zondag 27 oktober om 12:15 uur. De Friese club heeft na tien matches 16 punten en staat zesde, de Groningers moeten het met drie punten minder doen en staan elfde.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

sc Heerenveen – FC Groningen middenmoters

In deze fase van de Eredivisie is het nog dringen in de middenmoot. Tweemaal op rij niet winnen en je kan zo van de plekken die recht geven op Europese tickets wegvallen naar een positie gevaarlijk dichtbij de degradatiezone. Toch kunnen we op basis van de eerste tien speelronden concluderen dat deze teams kwaliteit genoeg hebben en stabiel genoeg acteren op in de middenmoot te blijven.

Tegengoals voor Friezen komen eraan

De modellen die tegenwoordig worden gemaakt met ‘expected goals’ (een inschatting van hoe groot de kansen voor en tegen zijn) wijzen er hoogstens op dat Heerenveen een tikje heeft gemazzeld met het aantal tegengoals. Een verhoging van het gemiddelde aantal tegengoals per wedstrijd zit eraan te komen.

Heerenveen – Groningen onderling

In de afgelopen jaren waren sc Heerenveen en FC Groningen aan elkaar gewaagd, zowel wat betreft eindrangschikking in de Eredivisie als in de onderlinge duels. Vier van de laatste zes clashes eindigden onbeslist en beide ploegen wonnen eenmaal. Het totale doelsaldo van die serie is 8-7. In het Abe Lenstra Stadion wist sc Heerenveen wel een licht overwicht op te bouwen met twee zeges versus een nederlaag, en dus drie gelijke spelen (saldo 10-7). In vijf van die vorige zes wedstrijden kwamen beide teams tot scoren.

Groningen al 5 keer geen tegengoals

Vorig seizoen was Heerenveen een stuntploeg die net zo makkelijk vier goals kon ontvangen er als er scoren. Deze jaargang begon veel zuiniger, maar misschien werd vorig weekend toch weer de koers naar dat spektakel ingezet, toen AZ uit met 2-4 werd verslagen. Ook nuttig om op te merken is dat FC Groningen al vijf keer geen tegengoals kreeg. Dat is een betere score op dit gebied dan Ajax en PSV! In uitwedstrijden gaat het niet echt naar wens, met maar een punt uit de vorige vier tripjes.

Voorspellingen Heerenveen – Groningen

Wedden Eredivisie | Heerenveen noteert 2.00, gelijkspel 3.55 en winst Groningen 3.55. Vaak zit je in de Eredivisie goed met een ‘over 2,5 goals’ bet en de bookmakers verwachten dat ditmaal ook. Groningen houdt de boel echter aardig dicht en Heerenveen is, vorig weekend uitgezonderd, niet de spektakelploeg van vorig jaar. Dit keer lijkt ‘under 2,5 goals’ meer waarschijnlijk.

Back To Top