Skip to content

sc Heerenveen – AZ Alkmaar | Zondag 29 augustus om 16:45 uur staat er op het Eredivisie programma van sc Heerenveen een thuiswedstrijd tegen AZ gepland. De Friese club heeft na twee speelronden de maximale zes punten gehaald, Alkmaar heeft pas een duel gespeeld en verloor die van RKC.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

sc Heerenveen – AZ: Alkmaarders favoriet

De Alkmaarders wonnen vier van de vorige zes ontmoetingen met Heerenveen en twee van die potjes gingen de kant van de Friezen op. Het doelsaldo van die reeks duels is 9-14. Kijken we alleen naar de vorige zes thuisduels van Heerenveen tegen AZ, dan ziet het er nog gunstiger uit voor AZ met vijf zeges tegen een nederlaag en een saldo van 7-13. In al die zes duels wist AZ als bezoeker minstens een goal te maken.

Opwaartse curve AZ tot stilstand gekomen

Vorig seizoen werd het, op 8 november 2020, 0-3 voor AZ in Heerenveen. De goals kwamen van Teun Koopmeiners en Jesper Karlsson, plus een eigen goal, terwijl Albert Gudmundsson een assist leverde. Die drie zijn nog steeds present bij AZ, om aan te geven dat de uittocht van onder meer Myron Boadu, Calvin Stengs en Jonas Svensson heus wel opgevangen kan worden. Al is er alle reden om aan te nemen dat de opwaartse curve van AZ van de vorige seizoenen wel even tot stilstand is gekomen.

Transfer Joey Veerman naar AZ?

Een van de spelers die in Alkmaar worden begeerd om de spelersgroep een impuls te geven is een Heerenveenspeler: Joey Veerman. De transfermarkt is nog eventjes open, dus wie weet besluit AZ Alkmaar om nog een bod neer te leggen.

De Frieze club wil naar verluidt rond de 10 miljoen euro voor hem en dat lijkt iets te hoog voor een jonge speler die zichzelf, zeker in internationale context, nog niet echt bewezen heeft. Zelf heeft hij wel oren naar een overgang, dus in die zin is dit de beste kans op een sollicitatie die hij zich maar kan wensen.

Al 10 sleutelpasses

Zijn teller qua assists staat op twee dit seizoen en ook gaf hij al tien sleutelpasses (een voorzet waaruit een schot voortkomt), wat de hoogste score van alle eredivisiespelers is. Dus dat de 22-jarige Veerman op de radar staat bij niet alleen AZ is logisch.

Wedden op Eredivisie Heerenveen – AZ? Bij de bookmakers noteert sc Heerenveen 4.00 voor de winst, gelijk staat op 3.60 en AZ is favoriet met odds van 1.90. We verwachten dat beide teams scoren @1.57.

Back To Top