Skip to content

AZ Alkmaar – Celtic | Vandaag om 20:15 uur speelt AZ in eigen huis tegen Celtic in de laatste voorronde van de Europa League. De heenwedstrijd in Glasgow eindigde in 2-0 voor de Schotse club.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Europa League AZ – Celtic

De twee competitieve matches van AZ Alkmaar dit prille seizoen bevestigen de vrees onder de fans dat dit weleens een vervelend seizoen kan worden. Er zijn wel erg veel sterkhouders in één klap vertrokken, zonder dat er inkomende spelers tegenover staan om die klap op te vangen, en ook barst het momenteel niet van de 17- of 18-jarigen in de selectie die dan nu snel door kunnen groeien.

2 dompers en scheve ranglijst

RKC versloeg AZ met 1-0 en daarna kwam dus de domper uit tegen Celtic. Afgelopen weekend verkoos AZ om niet in actie te komen: de KNVB werd verzocht de Eredivisiewedstrijd te verplaatsen, en dat is gebeurd, zodat tot december AZ een speelronde minder heeft afgewerkt en we dus nu al met een scheve ranglijst zitten. Celtic speelde in het weekend wel en liet zien hoe het ook kan: gewoon winnen met 6-0, tegen St. Mirren. David Turnbull tekende voor de helft van de productie van de Bhoys.

Celtic straft af

Die pot was een afstraffing zoals je ze zelden ziet: Celtic had liefst 37 schoten, oké, daarvan waren er wel ‘slechts’ 12 ook echt op doel gericht. Al eerder kreeg Dundee er ook 6 om de oren en in de vorige Europa League voorronde werd Jablonec in het tweeluik op 7 tegentreffers getrakteerd. Het is dus zeker geen luizenploegje, dit Celtic, dat vorig seizoen er niet in slaagde om voor de tiende keer op rij kampioen van Schotland te worden.

AZ favoriet vandaag tegen Celtic

Tegen AZ was Celtic ook duidelijker de betere, met 8 shots on target versus 3 voor de Alkmaarders, en een expected goals van 1,9 tegen 1,3. Ook qua duelkracht en balbezit legde AZ Alkmaar het af tegen de Schotten, al is wel de verwachting dat gezien de situatie en nu Celtic uit speelt, de Noord-Hollanders qua balbezit zullen domineren. Dan zal wel Teun Koopmeiners opgesteld moeten worden, de middenvelder die vanwege een mogelijke transfer tegen RKC nog op de bank begon.

Celtic door naar groepsfase?

AZ noteert bij de bookmakers 2.25 voor winst, gelijk 3.70 en Celtic 2.85. We verwachten een wanhoopsoffensief van AZ en meer dan 2 goals van de thuisploeg, wat 1.80 noteert. Maar Celtic zal de groepsfase bereiken en daar staat 1.15 op (tegen 5.50 voor AZ). Check wedden op Eredivisie voor meer over voetbal voorspellingen.

Back To Top