Skip to content

FC Utrecht – Feyenoord | Zondag om 12:15 uur staat op het Eredivisie programma van FC Utrecht de wedstrijd tegen Feyenoord gepland in de Galgenwaard. Beide clubs hebben na twee speelrondes nog geen nederlaag hoeven te slikken in de Eredivisie. Eigenlijk hadden de Rotterdammers deze pot liever uitgesteld, gezien ze donderdag nog uitkwamen in de voorronde van de Conference League en daarna vanuit Zweden terug moesten reizen. Maar Utrecht stak daar een stokje voor.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

FC Utrecht – Feyenoord: geen uitstel

De weigering van Utrecht heeft vast te maken met twee recente incidenten waarbij er ook het een en ander mis ging bij een geplande wedstrijd tegen Feyenoord. Twee seizoenen terug kon de bekerfinale tussen deze twee niet doorgaan vanwege de pandemie en eerder in 2021 moest vanwege het Songfestival in Rotterdam een competitiewedstrijd, tegen de zin van FC Utrecht, verplaatst worden.

Het systeem van Arne Slot

De kans is groot dat Feyenoord achterin niet kan beschikken over Marcos Senesi, de Argentijn die na anderhalf jaar al vrij onmisbaar is geworden. Clubwatchers verwachten dat hij tot de interlandperiode van begin september rust krijgt. Het systeem van de nieuwe trainer Arne Slot doet een deel van de spelersgroep sowieso uitkijken na die break, althans, voor spelers die dan geen interlands spelen.

Slot staat voor vroeg druk zetten en collectief verdedigen. Met andere woorden, constant achter de bal aan rennen en paslijnen blokkeren, en niet voorin blijven hangen als er achterin gevaar dreigt. Meer trainers prediken dat, maar komen er achter dat hun spelersmateriaal niet toereikend is. Hoe lang lukt het Slot om te blijven proberen dit er in te slijpen en onderwijl resultaten te boeken?

Sfeer bij FC Utrecht is ook prima

Ook bij Utrecht is de sfeer trouwens prima. Trainer René Hake zegt: “Die sfeer is wel belangrijk, het zijn jongens die bereid zijn voor elkaar te werken. zeker nu deze groep grotendeels al langer samen is, kan zoiets groeien. Ik zie veel bereidheid om te overleven, sommige jongens spelen daarin een belangrijke rol.”

Feyenoord won de helft van de vorige zes onderlinge duels en Utrecht eentje, met als totale doelsaldo van die potjes 7-10 in Rotterdams voordeel. Feyenoord heeft in vijf eredivisieduels op rij geen tegengoal gekregen en Utrecht wist in vijf van de laatste zeven speelrondes het eigen net schoon te houden.

Voorspelling FC Utrecht – Feyenoord

Wedden op voetbal? Utrecht noteert 2.90, gelijkspel 3.35 en Feyenoord 2.43. We tippen minder dan 2,5 goals op @2.20.

Back To Top