Skip to content

Zaterdag om 20:45 uur speelt sc Heerenveen tegen Ajax. De Friese club staat tiende en heeft na 25 speelronden 33 punten, de Amsterdammers staan bovenaan met 53 punten. Uit de vorige zes speelronden heeft Ajax negen punten gehaald en Heerenveen vijf.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

sc Heerenveen – Ajax Eredivisie

Al sinds de prilste dagen van de voetbalgeschiedenis halen clubs thuis over het algemeen betere resultaten dan uit. Maar bij Heerenveen gaat die vlieger momenteel niet op. Uit de laatste zes duels in het Abe Lenstra Stadion werden zes puntjes gepakt, het laagste aantal in die periode van de hele Eredivisie. Ajax heeft echter in de Eredivisie drie uitwedstrijden op rij verloren (en tussendoor ook nog eentje in de Europa League tegen Getafe).

Absenties

De grootste blessurezorgen lijken bij Ajax over, maar de lege ziekenboeg uit zich nog niet in beter spel en betere resultaten. Ditmaal lijken Joël Veltman, David Neres, Zakaria Labyad en Noussair Mazraoui niet beschikbaar, al is laatstgenoemde misschien fit genoeg. Bij sc Heerenveen ontbreken Jan Ras en Warner Hahn waarschijnlijk.

Coronavirus treft Ajax ploeg

Ajax-trainer Erik ten Hag kan het weleens eenzaam krijgen in de dugout. Assistent Christian Poulsen moet thuisblijven: hij was vorige week bij een verjaardagsdiner en een andere gast bleek later het coronavirus te hebben opgelopen. Uit voorzorg zijn ook inspanningsfysioloog Alessandro Schoenmaker en één van de fysiotherapeuten in quarantaine geplaatst.

Heerenveen – Ajax onderling

Ajax won vier van de vier vorige ontmoetingen met Heerenveen en verloor eenmaal. Het doelsaldo van die reeks is 8-19. De Amsterdammers wonnen zelfs vijf van de zes laatste confrontaties in Heerenveen en verloren eenmaal (saldo 2-15). In vier van die matches kwam Heerenveen niet tot scoren.

Erik ten Hag over tekortkomingen Ajax

Na de bekernederlaag tegen FC Utrecht van afgelopen woensdag (de vierde nederlaag in vijf duels) moest trainer Erik ten Hag maar weer eens uitleggen wat er momenteel aan schort. “Balverlies op plekken waar het niet kan, geen vastigheden en automatismen meer in de ploeg. Belangrijk is dat we moeten zorgen dat de energie erin blijft en we snel weer beter gaan voetballen”, somt hij op.

Heerenveen-uit kan het perfecte medicijn voor Ajax zijn. In maar twee van de dertien thuiswedstrijden wist Heerenveen de nul te houden. Ajax faalde in twee van zijn elf uitduels om te scoren.

Heerenveen – Ajax voorspellen

Wedden op Eredivisie | Heerenveen noteert bij bookmakers 5.10 voor de winst, gelijkspel staat op 4.60 en winst Ajax noteert 1.55. Ajax zal ooit wel weer opkrabbelen en SC Heerenveen heeft het thuis heel moeilijk. We voorspellen dat niet beide teams scoren @2.55.

Back To Top