Skip to content

Feyenoord – NAC Breda | Vandaag om 20:45 uur speelt Feyenoord in De Kuip tegen NAC in de halve finale van de KNVB Beker. Wie van de twee treedt in de finale aan tegen FC Utrecht?

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Halve finale Beker Feyenoord – NAC

NAC is dé stuntploeg van dit bekertoernooi. De Parel van het Zuiden speelt in de Eerste Divisie een redelijk bescheiden rol en staat daar zesde. Maar in de KNVB beker tekenden de Brabanders al voor de uitschakeling van AZ en PSV.

Dankzij NAC al topploegen in beker uitgeschakeld

Feyenoord is aan de hand van interim-trainer Dick Advocaat aan een ongelooflijke reeks bezig. De kleine generaal is in de Eredivisie nog ongeslagen met Feyenoord. De beker lonkt nu min of meer, met alleen nog NAC en FC Utrecht als obstakels. Het had lastiger gekund, maar mede dankzij dus NAC zijn er al de nodige topploegen van het bekertoneel verdwenen.

Onderlinge resultaten Feyenoord – NAC

Feyenoord won vier van de afgelopen zes ontmoetingen met NAC en verloor er twee. Van de zes laatste onderlinge wedstrijden in Rotterdam won Feyenoord er vijf en verloor het er een: in september 2017. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die reeks is 14-6.

NAC Breda heeft niets te verliezen

Trainer Dick Advocaat weet na al die decennia in het profvoetbal en achter microfoons natuurlijk precies wat hij moet zeggen over dit soort potjes. “NAC heeft niets te verliezen en gaat vrijuit spelen. Ze hebben een paar lastige jongens rondlopen”, zo begint hij. “Het voordeel is dat we weten wat NAC kan. Daar moeten we op inspelen.”

De Rotterdammers kunnen hun derde bekerfinale sinds 2016 claimen. Maar NAC-speler Pele van Anholt ziet wel wat mogelijkheden voor hem en zijn makkers. Zo verwacht hij dat niemand aan de kant van de Bredanaren last zal hebben van ‘Kuipvrees’. “Een mooier podium is er niet. Gaat het regenen? Prima, dat is beter voor ons. Wij kunnen echt wel vechten.”

In de Kuip wordt NAC trainer groot

NAC Breda heeft ook een trainer die zeker niet zal verschrompelen in De Kuip. Sterker nog, Peter Hyballa lijkt gemaakt voor dit soort KNVB Beker wedstrijden. Halve finale, vol stadion en dan de underdog moeten leiden: die rol past hem uitstekend. Laat hem maar driftig gebaren en langs de lijn op en neer gaan. Daarnaast is hij weliswaar Duits, maar komt zijn moeder uit Rotterdam en heeft zijn pa haar daar ontmoet. “Als ik in De Kuip kom, word ik groot. Ik moet ervoor zorgen dat mijn spelers niet klein worden, dat ze niet geïntimideerd raken.”


Wedden op voetbal | Feyenoord staat voor winst in de halve finale van de beker op 1.30 genoteerd, gelijkspel noteert 5.40 en winst NAC 7.00. We verwachten dat Feyenoord uiteindelijk aan het langste eind trekt en voorspellen ‘gelijk bij rust, winst Feyenoord’ (draw/Feyenoord) met een quotering van 4.75 bij bookmakers.

Back To Top