Skip to content

Zondag om 14:30 uur speelt Feyenoord – Willem II in de Kuip. De Rotterdammers staan derde in de Eredivisie met 47 punten, de Tilburgers vijfde met 44 punten. Uit de vorige zes speelronden haalde Feyenoord 16 punten, Willem II moest het doen met acht stuks.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Feyenoord kampioen Eredivisie?

Kijken we alleen naar de laatste zes thuiswedstrijden, dan is de staat van dienst van Feyenoord zelfs perfect: 18 punten, met een doelsaldo van 15-5. Fraaie cijfers, waardoor stiekem en stilletjes toch de hoop begint te leven dat Feyenoord zich zelfs nog kan mengen in de kampioensstrijd. En waarom ook niet? De club heeft van alle eredivisionisten de minste nederlagen geleden: drie. Ook is de euforie verder opgekrikt na de klinkende bekerzege op NAC van donderdagavond (7-1).

Feyenoord – Willem II onderling

Van de vorige zes onderlinge duels tussen Feyenoord en Willem II wonnen de Rotterdammers er vier en verloor het er eentje. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo is 17-5. In de Kuip vond ook die verdeling plaats, maar dan met een totaal doelsaldo van 14-4. In al die duels kwam Feyenoord tot scoren, terwijl Willem II in vier daarvan droog bleef staan.

Steven Berghuis de grote man bij Feyenoord

De grote man bij Feyenoord is Steven Berghuis, die een hattrick maakte tegen NAC en er in de competitie al veertien in heeft liggen. Hij is naast een goede afmaker ook een van de grote kansenscheppers van de Eredivisie. Een cijfertje waarin dat uitgedrukt kan worden is “verwachte aantal goals per 90 minuten”, oftewel een getal dat uitdrukt hoe groot de kansen zijn die een speler heeft. Hij komt uit op 0,55 verwachte goals per 90 minuten, een van de beste waardes in de competitie.

Vangelis Pavlidis de man bij Willem II

Maar een van de weinige mannen die hem op dat gebied aftroeven speelt bij Willem II: Vangelis Pavlidis. De 21-jarige Griek had wel een tijdje moeite met het daadwerkelijk verzilveren van die kansen. Het was gelukkig voor de Brabanders afgelopen weekend tegen FC Groningen weer raak. Daarvoor stond hij vijf duels op rij droog. En als het meezit kan Mike Trésor Ndayishimiye na een korte blessureperiode ook meespelen.


Wedden op Eredivisie | Feyenoord noteert voor de winst 1.52, gelijkspel 4.35 en Willem II 5.75. We voorspellen dat de Rotterdammers winnen maar dat beide teams scoren @2.75.

Back To Top