Skip to content

Zaterdag 11 september op het SC Cambuur Eredivisie programma: 18:45 uur Go Ahead Eagles. Na drie speelronden vinden we de Friese club terug op plek dertien en die uit Deventer op plek twaalf.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

SC Cambuur – Go Ahead Eagles: twee promovendi

Deze twee clubs zijn beide gepromoveerd uit de eerste divisie, de competitie waarin ze elkaar de afgelopen jaren regelmatig tegenkwamen. Go Ahead won de helft van de zes laatste onderlinge duels en Cambuur een. Het doelsaldo van die zes potjes is 7-7. Ook kregen de Deventenaren in twee van die zes matches een rode kaart. Thuis was het wat overtuigender aan de kant van Cambuur met drie zeges en twee nederlagen (saldo 10-6).

Zoomen we in op wat statistieken, dan valt makkelijk aan te wijzen wat het probleem is bij Go Ahead Eagles: de ploeg krijgt te veel schoten tegen. Liefst gemiddeld 20 per speelronde, het hoogste aantal van alle eredivisionisten. Cambuur weet het te beperken tot 15 per speelronde.

Handhaving Eredivisie grootste doel

Het hangt allicht voor een groot deel samen met het vertrek van twee sleutelspelers achterin: doelman Jay Gorter ging naar Ajax en verdediger Sam Beukema naar AZ. Vandaar dat trainer Kees van Wonderen realistisch is: handhaving is het enige doel. “Dat zal voor ons voelen als een kampioenschap.”

Cambuur lastige tegenstander voor Go Ahead Eagles

Historisch gezien heeft Eagles het heel lastig met Cambuur. Het aantal zeges in 60 jaar betaald voetbal is letterlijk op een hand te tellen: vijf. Vorig was Go Ahead verantwoordelijk voor twee van de vijf nederlagen die SC Cambuur in het hele seizoen moest slikken, waaronder in het bekertoernooi. In eigen huis won Cambuur 18 van de 28 wedstrijden die het ooit tegen Go Ahead speelde (vijfmaal gelijk).

Maar de Eagles doen het al een tijdje beroerd in uitwedstrijden. Tellen we het staartje van vorig seizoen mee, dan gaat het om vier nederlagen op rij en een doelsaldo van 0-16.

Voorspelling Cambuur – Go Ahead

Bij Cambuur zijn Nick Doodeman en Jasper ter Heide vanwege een blessure kwijt. De ploeg van Van Wonderen reist af naar Leeuwarden zonder Joris Kramer en Sam Crowther. Afgelopen speelronde brak Eagles trouwens een reeks eredivisienederlagen af die al negen speelronden duurde (matches van voor de degradatie meegerekend).

Wedden op Eredivisie? Cambuur noteert bij de bookmakers 1.75, gelijk 3.80 en Go Ahead 4.60. We verwachten weinig goals. Onder 2,5 staat op 1.98 genoteerd.

Back To Top