Skip to content

Zaterdag om 21:00 uur staat op het AZ Alkmaar Eredivisie programma de thuiswedstrijd tegen PSV gepland. PSV is de koploper en de Brabanders hebben de maximale negen punten na drie speelronden. AZ heeft nog maar twee duels in de eredivisie afgewerkt en haalde daarin drie punten, goed voor plek elf.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Absenties AZ – PSV 11 september

AZ mist Owen Wijndal en Jeremy Helmer vanwege fysieke problemen en nu ook de linksback dus niet op het veld zal verschijnen, is er bar weinig over van de basisploeg van vorig jaar. Want inmiddels is ook Teun Koopmeiners verkocht: de middenvelder zit nu in Bergamo, bij Atalanta. Aan de kant van de gasten uit Eindhoven zien we Davy Pröpper, Richard Ledezma, Cody Gakpo en Maximiliano Romero niet in actie komen.

Cody Gakpo er waarschijnlijk bij

Enkele spelers hebben het nationale shirt aangetrokken tijdens de interlandbreak. Eran Zahavi was lekker op schot namens Israel en Albert Gudmundsson kwam driemaal in actie voor IJsland (waarin maar 1 punt werd gehaald). En Cody Gakpo zagen we scoren voor Nederland, tegen Montenegro, maar vervolgens kreeg hij wat pijntjes en kon hij niet meedoen tegen Turkije. PSV was gaandeweg de week redelijk hoopvol dat hij inzetbaar is in Alkmaar.

AZ – PSV onderling

AZ won vier van de vorige zes ontmoetingen met PSV en da’s natuurlijk een doorn in het oog van de Eindhovenaren. Tweemaal won PSV en het doelsaldo is bij elkaar opgeteld 13-7. In Alkmaar is het andersom: twee keer een zege voor AZ en viermaal voor PSV in de laatste zes ontmoetingen. Het totale doelsaldo is 11-15. In twee van die vier vorige potjes kreeg AZ een rode prent.

Nog wat meer cijfers: AZ heeft zeven thuisduels op rij in de Eredivisie gewonnen (einde vorig seizoen meegerekend) en in vier van die duels kreeg het geen tegengoal. Bij de vijf vorige uitduels van PSV in de Nederlandse competitie vielen er minder dan 3 goals.

Geen goed begin van Eredivisieseizoen

AZ werd de vorige seizoenen geroemd om het verzorgde en aanvallende spel, maar het is de vraag of dat dit seizoen, na zoveel vertrekkende sleutelspelers, ook gaat lukken. Het begin is niet voorspoedig, zo noteert AZ het laagste gemiddelde aantal dribbels per speelronde. Slechts vijf keer per match onderneemt een AZ-speler een dribbeltje en dat is de laagste teamscore in de Eredivsie.

Back To Top