Skip to content
De resterende Eredivisie wedstrijden van Ajax en PSV

De Eredivisie nadert zijn ontknoping. Met nog 5 duels te gaan staat landskampioen Ajax bovenaan met 72 punten. PSV heeft na 29 duels 68 punten.

Feyenoord is derde met 61 punten en heeft alleen puur mathematisch gezien nog een kans op de landstitel. Wedden op Eredivisie? Bookmakers zien Ajax met gemak de titel winnen, inzetten op een titel voor PSV levert een grote winst op.

De laatste Eredivisie wedstrijden van 2021 – 2022

Hoe ziet het resterend programma Eredivisie eruit en dan met name: tegen wie moeten Ajax en PSV nog spelen? Niet meer tegen elkaar in elk geval, dat is dit seizoen al meerdere keren gebeurd: in de Johan Cruijff Schaal, tweemaal in de Eredivisie en vorig weekend in de bekerfinale. PSV won die met 2-1.

Momentum ligt iets meer bij PSV

Die Brabantse zege versterkte het idee dat het momentum iets meer bij PSV ligt dan bij Ajax. In het kalenderjaar 2022 hebben de Amsterdammers nog geen periode gekend waarin het in achtereenvolgende wedstrijden soepeltjes tot een flinke zege kwam. Keer op keer moesten achterstanden worden weggewerkt en regelmatig ook viel de winnende goal vlak voor tijd.

Toch heeft Ajax in de elf eredivisie wedstrijden die in 2022 werden gespeeld de meeste punten vergaard: 30. Daarna komt FC Twente met 26 stuks en PSV is derde met 25 stuks. Bekijk je het zo, dan heeft PSV juist in de ‘zware’ Ajax-periode de landstitel verspeeld.

Voetbal voorspellen?

Strijd om de landstitel

Dit is per speelronde het programma van de twee kandidaten voor de landstitel:

Speelronde 30 zat 23 april
NEC – Ajax 16.30
Cambuur – PSV 21.00

Speelronde 31 zat 30 april
Ajax – PEC Zwolle 18.45
Zondag 1 mei
PSV – Willem II 14.30

Speelronde 32 zon 8 mei
Feyenoord – PSV 14.30
AZ – Ajax 16.45

Speelronde 33 woe 11 mei
PSV – NEC 20.00
Ajax – Heerenveen 20.00

Speelronde 34 zon 15 mei
Vitesse – Ajax 14.30
PEC Zwolle – PSV 14.30

Dus wat is lastiger, het PSV programma of dat van Ajax? Puur statistisch gezien, kijkend naar het puntenaantal van de tegenstanders, ontlopen de schema’s elkaar niet echt. De tegenstanders van Ajax halen gemiddeld 1,27 punt per speelronde en die van PSV 1,29.

Onrust bij Ajax helpt niet

Wat ook zeker meespeelt is dat er bij Ajax veel meer onzekerheid en onrust is over het vertrek van enkele belangrijke figuren. Trainer Erik ten Hag lijkt op elk moment zijn vertrek naar Manchester United aan te kondigen, of andersom natuurlijk, dat the Red Devils ineens zijn komst op social media van de daken schreeuwen.

Back To Top