Skip to content

De Eredivisie lijkt zo op het eerste oog een spannende slotfase in te gaan. Maar schijn kan bedriegen. Al wekenlang staat Ajax aan kop met vier punten meer dan PSV en ook afgelopen weekend kwam daarin geen verandering.

Wordt het nog echt een gedenkwaardige finish van het seizoen, of kabbelen de Amsterdammers rustig richting wederom een landstitel?

Speelronde 32 Eredivisie: AZ – Ajax en Feyenoord – PSV

De 31e eredivisie wedstrijd van Ajax dit seizoen werd een eenvoudige zege. PEC Zwolle werd aan de kant gezet met 0-3. Het was een van de weinige overwinningen van de laatste weken met een marge van meer dan een doelpunt. PSV won met 4-2 van Willem II. Het was de derde zege op rij voor de Brabanders.

Winst voor Feyenoord in de Kuip?

Komende ronde op het speelschema Eredivisie ziet er op papier interessant uit. Zondag speelt Ajax uit tegen AZ, de nummer vijf van de Eredivisie. En PSV moet later die middag op bezoek bij Feyenoord, de nummer drie. De Rotterdammers versloegen Fortuna Sittard met 1-3 en gaan donderdag proberen de finale te bereiken van de Conference League. Zo op het eerste oog niet de ideale voorbereiding op de topper tegen PSV, anderzijds kan de eventuele droefheid of euforie natuurlijk ook aangewend worden als brandstof voor de clash met PSV.

Check de quoteringen voor deze wedstrijden op de pagina wedden op Eredivisie, de bookmakers zien PSV zeker niet zomaar winnen van Feyenoord.

Midweekse speelronde

Daarna is er een midweekse speelronde, op woensdag 11 mei. Ajax krijgt Heerenveen op bezoek en PSV krijgt NEC in Eindhoven. Die duels beginnen gelijktijdig. Het weekend erna sluiten we de jaargang van de Nederlandse competitie af. Ook die wedstrijden gaan op hetzelfde moment afgetrapt worden, zoals traditioneel het geval is. PSV speelt uit tegen PEC, dat vecht om lijfsbehoud in de Eredivisie. En Ajax gaat in Arnhem het opnemen tegen Vitesse.

Strijd tegen degradatie Eredivisie

Onderin de Eredivisie stand is er ook nog volop strijd, misschien wel meer dan bovenin. Nummer 18 is Willem II met 26 punten en een doelsaldo van -30. Nummer 17 is Sparta met 26 punten en een saldo van -23. En zestiende staat PEC Zwolle met ook al 26 punten en een saldo van eveneens -23. Fortuna Sittard staat vijftiende en heeft 29 punten, maar voelt dus de druk van drie clubs achter zich met een beter saldo, want de Limburgers staan op -32.

Back To Top