Skip to content

Na vijf speelronden van de Eredivisie heeft alleen koploper Ajax nog geen nederlaag hoeven slikken. De Amsterdammers verpletterden promovendus Cambuur met 9-0. PSV liep tegen zijn eerste domper aan en ging thuis met 0-4 onderuit tegen Feyenoord.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Ajax – SC Cambuur 9-0

Liefst acht verschillende Ajacieden velden het vonnis over de gasten uit Leeuwarden. En dat een paar dagen na de ruime overwinning op Sporting Portugal in de Champions League (1-5), zodat er nu in twee wedstrijden liefst veertien keer is gescoord.

Ajax scoort 19 goals in drie thuiswedstrijden

Winnende trainer Erik ten Hag kon niet anders dan glunderen. “Ik heb een goed Ajax gezien, een hongerig Ajax”, zei hij. “Ik heb het meest genoten van de snelheid, het tempo waarop ballen gespeeld werden.” De drie thuiswedstrijden van Ajax in de Eredivisie van dit seizoen leidden tot liefst 19 goals. “Het ziet er makkelijk uit misschien. Maar als we dit niet weten op te brengen, dan krijgen we het gewoon erg moeilijk”, stipte de trainer aan.

PSV – Feyenoord 0-4

Bij PSV tegen Feyenoord stond het bij rust 0-1 en tot die tijd kon je de Brabantse gastheren nog aanwijzen als iets sterkere partij, vooral dan gebaseerd op de eerste 35 minuten, toen de verhouding qua schoten acht tegen een was. In de 46e minuut begon de grote wisselshow van trainer Roger Schmidt, die Eran Zahavi, Mario Götze en Davy Pröpper naar de kant haalde. De vervangers (Ritsu Doan, Ryan Thomas en Yorbe Vertessen) gaven de ploeg niet echt de impuls waarop was gehoopt.

Schmidt verklaart wissels

En dus moest Schmidt voor de zoveelste keer geduldig uitleggen dat het seizoen lang is, het PSV programma zwaar en dat blessures erger zouden zijn dan deze ene nederlaag. Voor de Rotterdammers was het een evenaring voor de grootste zege op PSV in de competitie. En Feyenoord-trainer Arne Slot had in zijn vorige job, bij AZ, ook al met 4-0 van PSV gewonnen, in oktober 2019.

Uitslagen speelronde 5 Eredivisie

Sparta Rotterdam 1-1 NEC
sc Heerenveen 1-0 Fortuna Sittard
Willem II 2-1 FC Groningen
Ajax 9-0 SC Cambuur
FC Utrecht 2-2 RKC Waalwijk
Go Ahead Eagles 1-0 PEC Zwolle
PSV 0-4 Feyenoord
Vitesse 1-4 FC Twente
Heracles Almelo 3-2 AZ

Back To Top