Skip to content

Dinsdag, woensdag en donderdag wordt de 1e ronde van het bekertoernooi gehouden. De profclubs uit de Eredivisie en Eerste divisie zijn nu ook bijna allemaal present. Clubs die Europese verplichtingen hebben mogen nog even wachten en stromen later in het KNVB Beker programma in.

KNVB Beker ronde 1 van start

Het is een imposante waslijst aan wedstrijden die voetbalfans te wachten staat. Voor sommigen is het vermakelijk om twee amateurclubs tegen elkaar te zien strijden, in de wetenschap dat er sowieso een van de twee verder kan stunten in de beker. Anderen willen juist een slachtpartij zien tussen een profteam en een groepje boys dat de dag erna gewoon weer moet opdraven in de autogarage, bakkerij of op kantoor.

Vandaag onder meer PEC – De Graafschap en NAC – VVV

Maar er is natuurlijk ook niks mis met confrontaties tussen de profclubs uit onze geliefde twee topcompetities. Zo nemen bijvoorbeeld PEC Zwolle en De Graafschap het tegen elkaar op, komen Roda JC en Den Bosch elkaar een keertje extra tegen (ze zitten immers beide in de KKD) en sluiten NAC en VVV samen de dinsdagavond af.

Ajax amateurs op donderdag

De verdeling is trouwens niet evenwichtig te noemen. Dinsdag en woensdag kun je je lol niet op met zoveel partijen tegelijk. Donderdag is het staartje wel erg schraal: Ajax Amateurs tegen Cambuur en RKC tegen Willem II. Die afvaardiging van Ajax kreeg in het weekend nog een enorme draai om de oren. In de derde divisie ging het goed mis tegen Sportlust ’46: 9-0. De club gaat ook door het leven als Ajax Zaterdag.

Live beker voetbal kijken

Live voetbal kijken kan op de zenders van ESPN. Zij zenden diverse duels uit, zoals op dinsdag SteDoCO tegen FC Utrecht en NAC tegen VVV-Venlo. Ook is er een schakelprogramma met hoogtepunten.

Back To Top