Skip to content

PSV heeft in kaart gebracht hoe groot het financiële gat is dat door de coronacrisis is geslagen. Directeur Toon Gerbrands heeft het bij Omroep Brabant over een lacune van 10 tot 12 miljoen euro. Die schadepost zal moeten worden opgelost, anders komt de club verder in de problemen.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Schade PSV door corona

Het is geen makkie om in de huidige omstandigheden bakken met geld binnen te harken. Immers, de wedstrijden worden voor onvoorziene tijd zonder publiek gespeeld. Dat betekent dat de losse ticketverkoop stil ligt en zaken als catering en merchandising op hun gat liggen. Volgens Gerbrands zouden Europese wedstrijden normaliter, in eigen huis, zo’n 1,5 miljoen euro opleveren. Nu dus niet. Maar een lichtpuntje is dat er in elk geval wel gevoetbald wordt, terwijl zoveel andere bedrijfstakken op slot zitten. “Als dat niet zou zijn gebeurd, was nu heel de bedrijfstak ongeveer weg.”

Nederlanders bij 50 grootste UEFA-talenten

PSV herbergt volgens de UEFA momenteel geen spelers die tot de 50 grootste talenten van Europa behoren. Wel zitten er vier Nederlanders bij: Mitchel Bakker, Ryan Gravenberch, Orkun Kökcü en Owen Wijndal. De voetballers zijn in willekeurige volgorde op een rijtje gezet, al vinden ze Gravenberch vermoedelijk wel een van de uitblinkers in dit keurkorps, want in het artikel op de UEFA-site wordt zijn foto gebruikt.

Pratto wil kampioen worden met Feyenoord

Jonge spelers hebben ervaren, oudere mentoren nodig en dat is wellicht precies wat Feyenoord met de komst van Lucas Pratto in huis haalt. De 32-jarige Argentijnse spits sprak zaterdag met de pers en deed niet kinderachtig over zijn ambities: “Ik wil het team helpen kampioen te worden, net als bij alle andere clubs waar ik gespeeld heb.” En de beker moet natuurlijk ook binnen worden gehengeld, het liefst in een uitpuilend stadion. “Ik kan niet wachten tot de supporters weer het stadion in mogen en de sfeer mee te maken”, zegt Pratto, die overkomt van River Plate.

Einde winterstop Eredivisie komend weekend

De Eredivisie wordt op zaterdag 9 januari hervat. Of beter gezegd: er zijn acht opwarmertjes, want de pot waar het dan om draait is natuurlijk de semi klassieker Ajax versus PSV, zondag om 16:45 uur. Bij winst jumpt PSV over de Amsterdammers heen op de ranglijst.

Back To Top