Skip to content
Weinig Eredivisie transfers verwacht deze winterstop

Komen er nog opzienbarende transfers aan in de Eredivisie deze winterstop? Dat hangt natuurlijk vooral samen met de financiële mogelijkheden van de clubs en of die matchen met de wensen van de verkopende club en de speler in kwestie. En in het geval van Inter Milan-speler Christian Eriksen lijkt er een mismatch te zijn.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Geen transfer Eriksen naar Ajax

Ja, Eriksen is een voormalige Ajacied, maar dat betekent niet dat de ex-speler van Tottenham Hotspur voor een appel en een ei naar Amsterdam wil komen. Ook nu hij bij Inter amper nog speeltijd krijgt lijkt de kans klein dat hij terugkeert naar Ajax, zo stelt de doorgaans goed ingevoerde transferspecialist Fabrizio Romano.

Ajax wil eerder een aanvaller

Hij stelt dat de Nederlandse kampioen momenteel andere speler najaagt, en dan vermoedelijk eerder een aanvaller aantrekt dan een middenvelder. De Braziliaan Brenner, bijvoorbeeld, al zijn volgens Romano de onderhandelingen tussen Ajax en Sao Paulo nog niet geopend. En omgekeerd is Ajax niet bereid om met geïnteresseerden te praten over een verkoop van Lassina Traoré. Volgens de Telegraaf klopten Premier League-clubs Wolverhampton Wanderers en West Ham United aan voor de spits die begin 2019 overkwam van Ajax Cape Town.

Vooralsnog geen transfers AZ

AZ laat bij monde van directeur voetbalzaken Max Huiberts weten dat er momenteel geen versterkingen nodig zijn. Komen er buitenkansjes langs, dan is de Noord-Hollandse club best in staat om toe te happen, maar als er transfers plaats vinden, dan is de kans groter dat er ontevreden spelers worden verpatst. Bijvoorbeeld Albert Gudmundsson, die onlangs uit de selectie werd gezet door interim-trainer Pascal Jansen.

Marco van Ginkel weer aan de slag bij PSV

Als een langdurig geblesseerde speler eindelijk weer zijn kicksen aan kan trekken, dan kan zijn impact hetzelfde zijn als die van een nieuwe aanwinst. PSV zal bij Marco van Ginkel hopen op zo’n effect. De middenvelder werd al drie keer eerder op huurbasis naar Eindhoven verscheept en staat aan de vooravond van het echte begin van zijn vierde Brabantse periode, na langdurig gekwakkel vanwege een knieblessure. “Nu ik weer zo dichtbij ben, begint het wel weer te kriebelen. Afgelopen twee weken heb ik stappen gezet en nu moet ik de stap zetten naar de wedstrijden toe”, aldus Van Ginkel.

Back To Top