Skip to content

Zondag om 14:30 uur speelt Feyenoord thuis tegen ADO Den Haag. De Rotterdammers staan op plek tien maar kunnen als pleister op dat wondje wijzen op hun ongeslagen status. De buren uit Den Haag staan elfde en hebben al een match meer gespeeld (zie stand Eredivisie), maar staat ook op zes punten.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Toch nog geen Senesi bij Feyenoord

Krijgt het Legioen dit weekend eindelijk de veelbesproken nieuweling Marcos Senesi te zien? De kans is klein. De Argentijn werd eerder deze maand vanuit zijn moederland naar Rotterdam gevlogen, zette een krabbel, moest direct weer terug naar Zuid-Amerika voor interlands met het Argentijnse jeugdteam en keerde daarna weer terug naar de Maasstad. Het plan was dat hij donderdag mee zou trainen, maar dat bleek er toch niet in te zitten. Ook Renato Tapia, die met Peru van Brazilië won in een friendly, was niet op het veld te spotten.

Problemen Feyenoord voorin nijpender

Fijn voor Feyenoord als Senesi weldra echt een versterking blijkt te zijn achterin, maar de problemen voorin zijn nog wel ietsjes nijpender. De Rotterdammers komen tot nu toe per speelronde tot gemiddeld nog geen elf schoten, slechts de 14e beste score in de Eredivisie. Van oudsher is de club wel hoog in de lijstjes met kopduels, tackles en lange ballen terug te vinden. De comeback van Luciano Narsingh op de Nederlandse velden verloopt tot nu toe vrij onopvallend, al is overduidelijk dat hij niet als centrale aanvaller moet spelen. Luis Sinisterra toont wat meer belofte, maar hij is pas 20 jaar, speelde vorig jaar erg weinig (Feyenoord heeft geen Jong-team) en is fysiek een beetje een lichtgewicht. Niet per se heel geschikt voor Feyenoords speelwijze dus.

Feyenoord – ADO Den Haag onderling

ADO Den Haag heeft zich na nul punten uit de eerste drie speelronden in de Eredivisie al een beetje uit de problemen gespeeld met twee zeges achtereen. De Hagenaren wonnen slechts een van de laatste zes krachtmetingen met Feyenoord en verloren er drie (doelsaldo 16-8 in Rotterdams voordeel). Thuis overheerste Feyenoord nog krachtiger met vijf zeges tegen een nederlaag versus ADO (saldo 19-5).

Voorspellingen Feyenoord – ADO

Wedden op Eredivisie Feyenoord – ADO? Feyenoord noteert bij bookmakers 1.23 voor de winst, gelijkspel staat op 5.80 en winst ADO op 12.00. De bookies verwachten goals, maar gezien Feyenoord toch wat moeizaam scoort tippen we minder dan vier treffers op 1.86.

Back To Top