Skip to content

Op 13 augustus 2021 begint het nieuwe seizoen van de Eredivisie, tot die tijd spelen de eredivisieploegen her en der hun vriendschappelijke potjes. Zo zal AZ bijvoorbeeld zaterdag om 17:00 uur in Alkmaar aantreden tegen Real Sociedad. ESPN zendt de wedstrijd live op tv uit.

AZ – Real Sociedad vriendschappelijk live

De Spaanse club is een oude bekende van AZ: in de Europa League kwam de ploeg de Primera Division-club vorig seizoen tegen. De nummer 5 van Spanje won thuis met 1-0 (al speelde het toen AZ van de mat) en in Alkmaar pakte AZ een puntje.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Eerste training en oefenduels AZ

De Noord-Hollanders zijn nog maar net begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Donderdag was de eerste training en momenteel worden er meer oefenduels geregeld. Het is al bekend dat RB Leipzig is gestrikt als sparringpartner en dat er ook nog in Italië tegen Torino wordt geoefend.

Woensdag won AZ Alkmaar een oefenpot tegen OFI Kreta met 2-0. Veel spelers kregen nog rust: internationals Teun Koopmeiners, Owen Wijndal en Marco Bizot waren er wel maar kwamen niet in actie. En ook Fredrik Midtsjø, Jordy Clasie, Bruno Martins Indi en Pantelis Hatzidiakos hoefde hun tenue niet aan te trekken.

Ajax meest waardevolle Eredivisieclub

Wat de Eredivisie betreft: uiteraard is nog lang niet bekend hoe de selecties van de 18 deelnemers er uit zien zodra medio augustus de bal gaat rollen. Maar wat wel al zeker is, is dat de spelersgroep van landskampioen Ajax de hoogste waarde vertegenwoordigt.

Ryan Gravenberch 33 miljoen waard

Transfermarkt zet de waarde van spelers op een rijtje en de experts menen dat Ajax-middenvelder Ryan Gravenberch bovenaan dat overzicht hoort, met een waarde van 33 miljoen euro. Andre Onana volgt op 30 miljoen, al zal Ajax die waarde niet kunnen incasseren, want zijn contract loopt in 2022 af, en vanwege een dopingschorsing is het voor geïnteresseerde clubs geen aanlokkelijk perspectief om 30 miljoen op tafel te leggen.

Owen Wijndal AZ speler met meeste waarde

De nummers een tot en met zeven spelen voor Ajax, dan komt Marcos Senesi van Feyenoord met 19 miljoen euro. De andere namen in het lijstje: David Neres (27 miljoen), Sébastien Haller (27 miljoen), Antony (25 miljoen), Lisandro Martínez (23 miljoen) en Nicolás Tagliafico (22 miljoen). Wat AZ betreft is Owen Wijndal met 17,5 miljoen de waardevolste kracht.

Back To Top