Skip to content

Fortuna Sittard – Sparta | Als dit duel doorgaat (het stormt nogal deze vrijdag) dan kan dit de eerste eredivisiewedstrijd worden met een vol stadion. Nederland zat sinds november 2021 grotendeels op slot in verband met de coronaregels.

Gezien de sterke wind denken we dat het best lastig gaat worden om de bal te krijgen waar de spelers ‘m willen hebben. Daarom tippen we maximaal 2 goals:

Voetbal voorspellen?

Fortuna Sittard – Sparta onderling

Fortuna Sittard heeft uit de vorige zes speelronden zeven punten gepakt, Sparta zes. De helft van de zes vorige onderlinge duels werd een gelijkspel, Fortuna won eenmaal. Het totale doelsaldo van die zes potjes is 5-7, erg weinig goals dus.

Ook in eigen huis had Fortuna de vorige keren moeite met Sparta: vier Rotterdamse zeges, tweemaal gelijk (2-11). Sparta heeft maar een van de vorige elf uitduels in de competitie gewonnen.

Na deze speelronde op laatste plaats?

Het onderlinge verschil tussen de twee ploegen is twee punten. PEC heeft zestien punten en staat daarmee onderaan, maar in theorie kan na dit weekend dus een van deze twee clubs op die laatste plek belanden.

Henk Fraser hoopt op play offs

Sparta-trainer Henk Fraser, ook de assistent van bondscoach Louis van Gaal, weet dat zijn ploeg in de problemen zit. De play-offs halen, dat is nu de bescheiden doelstelling. “Als je zestiende kunt worden, kun je ook vijftiende worden. Niets is onmogelijk”, zo houdt hij wel de moed erin.

“De afgelopen jaren heb ik de credits gehad en nu moet ik dit slikken. Ik begrijp de kritische noot van de supporters”, zegt Fraser. “Ik moet zeggen dat ik al maanden niet meer naar de Eredivisie stand heb gekeken”, volgt daarna, wat toch niet echt waar kan zijn.

Alfen vervangt Sjors Ultee wegens corona

Fortuna moet mogelijk een assistent aanwijzen als tijdelijke hoofdtrainer, want Sjors Ultee heeft een positieve coronatest gekregen. Assistent-coach Rob Alfen leidde de afgelopen week de trainingen. “Maar als het mogelijk is, kan ik me voorstellen dat we telefonisch contact onderhouden tijdens de wedstrijd”, zegt Alfen.

Vrijdag 18 februari om 20:00 uur speelt Fortuna in Sittard tegen Sparta. De Limburgers staan na 22 speelronden op plek 22 in de Eredivisie en de Rotterdammers staan op plek 17. 

Back To Top