Skip to content

Zondag 24 november om 14:30 uur speelt PSV in Eindhoven tegen SC Heerenveen. PSV heeft al vier speelronden op rij niet gewonnen en maakt prompt nog amper kans op de landstitel. Nu is het taak voor de Brabanders om in elk geval in de buurt van nummer twee AZ te blijven. Heerenveen heeft na dertien speelronden 21 punten, genoeg voor plek acht.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

PSV met of zonder Bergwijn en Malen?

Bij PSV is het natuurlijk de grote vraag of de twee belangrijkste aanvallende pionnen weer hun opwachting gaan maken. Steven Bergwijn en Donyell Malen verschenen dinsdag in elk geval op de training en dat geeft de PSV-gezinde burger moed. Alhoewel PSV-trainer Mark van Bommel natuurlijk graag op de breedte van zijn selectie wijst, kon de ex-middenvelder niet ontkennen dat het gemis van het duo wel erg groot is.

Minder goals in wedstrijden sc Heerenveen

Heerenveen heeft uit de laatste zes speelronden veertien punten gepeurd en alleen Ajax deed het in diezelfde periode beter. Het is grappig hoe extreem de wedstrijden van SC Heerenveen van karakter zijn veranderd. Vorig jaar, en eigenlijk al een paar seizoenen daarvoor, was het zowat een garantie dat er drie of meer goals zouden vallen. Nu gebeurt dat bij maar 38 procent van de duels, de laagste score van alle achttien clubs.

PSV – sc Heerenveen onderling

Drie van de vorige zes onderlinge confrontaties eindigden in een gelijkspel, PSV won tweemaal. Het doelsaldo van die reeks is ook close: 12-10. In drie van de vorige vier clashes viel er een rode kaart. Thuis had PSV het iets makkelijker met drie zeges en nul nederlagen (saldo 15-8). In vijf van die zes duels vonden beide clubs het net.

Beide clubs behoren tot de gevaarlijkere klanten in het laatste kwartier. PSV trekt de gave om in het slotdeel te scoren door vanuit het vorige seizoen. Momenteel heeft de club in dat kwartier een doelsaldo van 11-3, Heerenveen van 5-0. PSV zal vooral verbetering na moeten streven in het eerste kwartier: saldo 1-2, terwijl Heerenveen met 4-2 voortvarender begint.

Voorspelling PSV – Heerenveen Eredivisie

Wedden op Eredivisie | PSV staat bij bookmakers voor de winst op 1.44 genoteerd, gelijkspel noteert 4.60 en winst Heerenveen 6.50. We verwachten dat de misere ophoudt voor PSV, maar dat de Friezen wel scoren. Winst van de thuisploeg plus ook een goal van de uitploeg heeft een quotering van 2.70.

Back To Top