Skip to content

De eredivisie, en ook de Eerste divisie, lasten dit weekend aan het begin van elke wedstrijd één minuut stilte in. Lex Immers van ADO overweegt een carrière in het darten en Honda speelt niet alleen bij Vitesse maar is ook bondscoach…

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Minuut stilte Eredivisie tegen racisme

De clubs staan hiermee stil bij de racistische bejegening van Ahmad Mendes Moreira tijdens de wedstrijd van FC Den Bosch tegen Excelsior van afgelopen zondag. Moreira werd onthaald op smakeloze liedjes, verwensingen en scheldwoorden.

De klok zal tijdens de stilte gewoon doorlopen, al zal de scheidsrechter die tijd aan het einde van de eerste helft ook weer inhalen. Op de reclameborden verschijnt de tekst ‘Racisme? Dan voetballen we niet.’ Door de gebeurtenis, en soortgelijke voorvallen in de Italiaanse Serie A afgelopen maand, woedt in de media een debat over hoe dit probleem aan te pakken en hoe te reageren op racistische uitingen vanuit het publiek. Een vaak genoemde reactie is om collectief van het veld te stappen – al zitten daar nogal wat haken en ogen aan. Want dat kan de daders extra motivatie geven om het te doen.

Lex Immers scoort op het dartbord

Rafael van der Vaart ging hem al voor en nu denkt ook Lex Immers eraan om de voetbalschoenen op te bergen en de dartpijltjes af te stoffen. De speler van ADO Den Haag is in zijn vrije tijd een verwoed amateur darter. Nu zijn afscheid van de grasvelden nadert overweegt hij een overstap te maken naar de geriefelijkere indoor evenementen van het darts.

Darten of trainen?

“Als ik het karakter van het voetbal naar het darten kan overbrengen, dan weet ik voor duizend procent zeker dat ik ook daar op een hoog podium kan staan”, zegt hij. Alhoewel hij ook aan de start wil als jeugdtrainer bij ADO, is zijn dartsdroom behoorlijk serieus. “Ik ben een doorzetter. Het betaald voetbal, dat wilde ik halen. Dat is gelukt. Als ik nu dit podium wil halen, ga ik het ook halen.”

Honda bij Vitesse

Beschikt Vitesse met Keisuke Honda over de gewenste motor op het middenveld? De 33-jarige Japanner beschikt inmiddels over een werkvergunning en mag dus aan de slag. Hij is niet alleen 98-voudig international van Japan, maar ook de bondscoach van… we geven je de tijd om te gokken van welk land. Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen Sparta op het Eredivisie programma van Vitesse, dus wie weet mag Honda bewijzen nog steeds over een perfecte techniek te spelen.

Dan is hier het antwoord: Honda is sinds augustus 2018 de bondscoach van Cambodja. Echt lekker gaat dat niet: zo ging het land vorige maand nog met 14-0 onderuit tegen Iran.

Back To Top