Skip to content

FC Utrecht – AZ Alkmaar | Zaterdag om 18:30 uur speelt FC Utrecht in de Eredivisie thuis tegen AZ. Zes punten scheiden momenteel de nummers vier en twee en voor de thuisploeg is winst nodig om het idee te houden dat de tweede plek nog binnen bereik ligt. Als dit weekend alles tegenzit voor Utrecht zullen de domstedelingen terugzakken naar plek acht.

Stengs en Boadu van AZ mogelijk naar EK

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Inmiddels hebben Calvin Stengs en Myron Boadu van AZ hun debuut in Oranje gemaakt. Stengs leverde twee assists, Boadu pikte zelfs een goal mee, terwijl hij alleen in de tweede helft in actie kwam. Blijven ze de komende maanden ook hun creativiteit en doelgerichtheid tonen in de Eredivisie, dan is de kans groot dat ze worden opgeroepen voor Euro 2020.

Defensieve hechtheid Utrecht – AZ

Bij FC Utrecht loopt er een ex-international rond, die toch nog aardig jong is: Adam Maher. Hij en Gyrano Kerk moeten voorin voor de oplossingen zorgen en dat lukt tamelijk vaak: al vijfmaal scoorde Utrecht drie keer of vaker. AZ slaagde daar zelfs al zesmaal in. Het verschil kan in deze wedstrijd weleens gaan neerkomen op de defensieve hechtheid. AZ heeft tweemaal minstens twee tegengoals opgelopen, Utrecht vijf keer.

FC Utrecht – AZ Alkmaar voorspellingen

Drie van de vorig zes onderlinge duels gingen de Alkmaarse kant op, eenmaal bleef het gelijk. Het geaccumuleerde doelsaldo van die zes partijen is 6-11 en in slechts twee ervan kwamen beide clubs tot scoren. Thuis hield FC Utrecht zich wel goed staande met drie zeges versus twee nederlagen tegen AZ (saldo 14-9).

Goals

Diverse factoren wijzen richting een wedstrijd met de nodige goals. In 11 van de vorige 12 onderlinge duels vielen er minstens drie goals, in acht van Utrechts tien laatste speelrondes in de eredivisie was dat ook het geval. Spelbreker kan dus de puik presterende achterhoede van AZ zijn. Het is niet met louter geluk dat die slechts 8 tegengoals kreeg, want ook de expected goals modellen onderstrepen dat er weinig grote kansen worden weggeven.

Wedden op Eredivisie | Utrecht staat voor de wint genoteerd op 2.90, gelijkspel @3.65 en winst AZ @2.25. Over 2,5 goals staat bij bookmakers op 1.64, maar als je verwacht dat Utrecht er niet doorheen komt, pak dan de 1.58 op geen goals voor de thuisploeg.

Absent bij Utrecht – AZ

Utrecht-trainer John van den Brom, vorig jaar nog voor de groep bij AZ Alkmaar, beschikt niet over Adrián Dalmau. AZ-coach Arne Slot moet het doen zonder Albert Gudmundsson. Bij FC Utrecht is de gemiddelde leeftijd van de elf mannen die vermoedelijk beginnen dik 25 jaar en de Alkmaarders sturen een jonge groep van gemiddeld 22,5 het veld op.

 

Back To Top