Skip to content

Woensdag zijn er vijf midweekse potjes in de Eredivisie. De voetbal avond begint om 18:45 uur met Heerenveen tegen Feyenoord en de afsluiter is, vanaf 21:00 uur, Ajax tegen Fortuna Sittard.

sc Heerenveen – Feyenoord speelronde 18

Heerenveen treedt aan zonder Pawel Bochniewicz, terwijl het twijfelachtig is of we Siem de Jong en Erwin Mulder in actie zien. Aan de kant van de Rotterdamse gasten zal trainer Arne Slot moeten beslissen of het verantwoord is om de licht geblesseerde h Luis Sinisterra en Gernot Trauner in te zetten.

Feyenoord won vier van de laatste zes ontmoetingen met de Friese club. Tweemaal won Heerenveen en het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die serie is 9-13. In het Abe Lenstra Stadion won Heerenveen twee van de vorige zes ontmoetingen en ging Feyenoord drie keer met drie punten naar huis.

Nare smaak wegspoelen

Het is de laatste speelronde voor de winterstop en Feyenoord zal een easy overwinning nodig hebben om de nare smaak van de vorige week weg te spoelen. In korte tijd werden vijf punten gemorst in de Eredivisie en wipte FC Twente de cupfighters uit het bekertoernooi. Plots heeft PSV vier punten meer dan Feyenoord, dat kort geleden nog qua verliespunten de beste was.

Ajax – Fortuna Sittard

Ajax won alle zes vorige krachtmetingen met Fortuna, met als totale saldo 23-3. Ook de laatste zes thuisduels tegen de Limburgers waren kat in het bakkie voor de landskampioen: zes overwinningen, saldo 27-3.

Uit de laatste zes speelronden haalden Fortuna vier puntjes en de drie eerdere duels tegen PSV en Feyenoord leverden al grote uitslagen op (1-4, 5-0).

Kleine kans dat Ajax-trainer, zoals vorige week in de KNVB beker, het basisteam weer enorm door elkaar husselt. Daarvoor is de situatie in de competitie te precair, bovendien is dit toch voor eventjes het laatste duel.

Back To Top