Skip to content

Vanmiddag om 14:30 uur wordt in Eindhoven PSV – Feyenoord gespeeld. De Brabanders stonden tot gisteren na vier speelronden bovenaan met de maximale score van 12 punten. De Rotterdamse gasten zijn nummer zeven en hebben pas drie speelronden achter de rug.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

PSV – Feyenoord vandaag

PSV heeft van de vorige zes wedstrijden met Feyenoord er geen enkele gewonnen. Opmerkelijk toch, gezien Feyenoord in die drie seizoenen toch zeker geen enorme succesjaren beleefde. Driemaal was het gelijk, driemaal won Feyenoord, met als totaal doelsaldo 6-11. In eigen huis wist PSV wel een van de laatste zes ontmoetingen te winnen en werd het driemaal gelijk. Het hele magere opgetelde doelsaldo is 4-4. In al die zes potjes maakten beide clubs nimmer meer dan 1 goal.

Drie keer verlies op rij voor Feyenoord

Na het voorspoedige begin van het seizoen heeft Feyenoord nu drie duels op rij niet gewonnen. Elfsborg en Utrecht versloegen de ploeg, daarna bleef Feyenoord uit tegen Maccabi Haifa steken op 0-0. Wel moet aangetekend worden dat het drie uitwedstrijden op rij waren – en nu komt dus de vierde. Daarna komt er een reeks van drie thuisduels, vreemd genoeg. Ook kwam Feyenoord niet slecht voor de dag in Israël, in de Conference League; zo was de kansenverhouding 4 tegen 11.

PSV op dreef

PSV kwam donderdag nog in actie in de Europa League, thuis tegen Real Sociedad, en heeft dus minder rust gekregen dan de dinsdag spelende Rotterdammers. Daarvoor won PSV drie van de vorige vier wedstrijden met telkens drie goals verschil en werd onder meer een klap uitgedeeld uit tegen AZ, dat dit seizoen wil wedijveren met PSV om de bovenste plekken in de Eredivisie.

Eindelijk weer goal Noni Madueke?

Wel is het tijd voor Noni Madueke om de flitsende seizoensstart nu door te trekken. Sinds de match op 21 augustus tegen SC Cambuur maakte hij geen goal meer. Ook blijft het ietwat opmerkelijk dat trainer Roger Schmidt zo maniakaal blijft wisselen. Vrijwel niemand, behalve de keeper, mag hele wedstrijden spelen en krijgt telkens 40 tot 60 minuten speeltijd. Dat kan omdat er nu vijfmaal gewisseld mag worden, maar zou Schmidt beter niet alvast kunnen voorsorteren op het moment dat die regel terugkeert naar de aloude drie wissels?

Voorspelling PSV – Feyenoord

Wedden op Eredivisie? De bookmakers zien weinig kansen voor de Rotterdammers; Feyenoord noteert 4.90 op winst. PSV is de grote favoriet en krijgt een quotering van 1.67 mee, gelijkspel noteert 4.25. De notering voor minder dan 3 goals (under 2,5) is met een notering van 2.60 aantrekkelijk.

Back To Top