Skip to content

Zondag 24 februari om 14:30 uur speelt PSV – Feyenoord. De Brabantse gastheren zijn al maandenlang koploper van de Eredivisie en hebben na 22 speelronden 57 punten vergaard. Feyenoord dobberde lange tijd rond op plek drie, met grote gaten richting nummer twee en vier, maar inmiddels heeft AZ nog maar twee punten minder dan de Rotterdammers.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

PSV – Feyenoord Eredivisie zondag

De traditionele grote drie zitten allen niet in de beste fase van het seizoen. PSV heeft in de afgelopen acht speelronden gemiddeld 0,34 punt per duel minder behaald dan het totale gemiddelde, bij Feyenoord is in die periode de afname zelfs 0,66 punt. Dat stelt AZ Alkmaar met een acceleratie van vijftien punten uit vijf speelronden in 2019 in staat om zo rap naderbij te komen.

Uitermate flets optreden

Niet alleen Feyenoord fans kunnen zich de twee eerdere overwinningen op PSV en Ajax dit seizoen als de dag van gisteren heugen. Het waren opmerkelijke wederopstandingen van een ploeg die wederom vroeg in het seizoen al een zwarte kruis door de landstitel moest zetten. Het dieptepunt was het uitermate fletse optreden van Feyenoord tegen FC Groningen van vorig weekend, waarin er zo ontstellend weinig initiatief en animo werd getoond, dat het een soort openbare sabotage of werkweigering leek.

Feyenoord uit lastig verhaal

Nu staat er dus een nieuwe uitwedstrijd op het programma Feyenoord en zodra De Kuip wordt verlaten hebben de Rotterdammers het tegen iedereen lastig. Uit wordt liefst 1,6 punt minder per speelronde behaald dan thuis. Wel heeft Feyenoord een positieve recente staat van dienst tegen de regerend landskampioen. De Rotterdammers wonnen vier van de vorige zes wedstrijden en verloren er twee (totale doelsaldo 6-7). In het Philips Stadion wonnen ze elk de helft van de laatste zes wedstrijden tegen PSV (saldo 8-7).

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Dit keer goals in PSV – Feyenoord

Opvallend weinig goals dus in de laatste uitgaven van dit affiche. Aan de vooravond van dit seizoen bleef het in de super cup 0-0, waarna Feyenoord op strafschoppen won. Maar veel zaken wijzen op een doorbreking van die trend. Zo heeft PSV in negen van zijn elf vorige thuiswedstrijden minstens driemaal gescoord. Ook is PSV kampioen scoren in de slotfase. In de laatste tien minuten heeft PSV een totaal doelsaldo opgebouwd van 17-1. Feyenoord staat op 6-7.

Wedden op Eredivisie? PSV staat voor winst genoteerd op 1.50, gokken op gelijkspel levert je 4.60 x je inleg op en winst Feyenoord 5.50. We tippen dat PSV wint en dat beide teams scoren op 2.70 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top