Skip to content

Zaterdag 23 februari om 19:45 uur speelt Fortuna – Heerenveen. Na 22 speelronden heeft Fortuna Sittard 26 punten en dat zijn er verrassend genoeg twee meer dan de Friese gasten. Het staat in de middenmoot zo op elkaar geplakt dat de winnaar van deze wedstrijd naar plek negen op kan schuiven.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Fortuna Sittard – sc Heerenveen

Beide ploegen zitten boven het gemiddelde wat betreft totale aantal goals per eredivisiewedstrijd. Dat moyenne is momenteel 3,47 en bij matches van Fortuna vallen er gemiddeld 3,8 goals en bij die van Heerenveen zelfs 4,32. Sterker nog, het is bij de wedstrijden van Heerenveen dit Eredivisie seizoen niet eens voorgekomen dat er minder dan twee goals vielen.

Wat daar logisch mee samenhangt is dat deze ploegen moeite hebben met het schoonhouden van het eigen goal. Fortuna heeft vier clean sheets, sc Heerenveen slechts eentje. Kortom, in hun 44 gezamenlijke eredivisiewedstrijden van dit seizoen komen ze samen tot maar vijf clean sheets. Weer een factor die wijst op alles behalve een doelpuntloos gelijkspel.

Vorige wedstrijd redelijk close

Vijf van de vorige zes onderlinge duels waren een prooi voor de Friese ploeg, eenmaal wist Fortuna te winnen. Maar het betreft zeer belegen feiten, want doordat Fortuna Sittard in de eerste divisie uitkwam, vonden er tussen 2002 en eind vorig jaar geen duels plaats tussen deze twee. Eerder dit seizoen won Heerenveen in het eigen Abe Lenstra Stadion met 3-1. Het was echter een redelijk close wedstrijd met negen zuivere doelpogingen voor de thuisploeg en zes voor de Limburgers.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Fortuna – Heerenveen voorspellingen

Een interessante twist is dat Fortuna thuis 0,9 punt per match meer behaalt dan uit, terwijl Heerenveen juist buitenhuis 0,72 punt per speelronde meer oppikt dan voor eigen publiek. Je zou dus zeggen dat beide teams dit weekend in hun element zijn. Ook in uitwedstrijden is Heerenveen een garantie voor goals: acht van de vorige negen trips in de competitie leverden minstens drie goals op (beide teams bij elkaar).

Wedden op Eredivisie? Fortuna staat voor winst genoteerd op 2.75, gelijkspel @3.75 en gokken op winst Heerenveen levert je 2.28 x je inleg op. Daar zal je zelf iets uit moeten kiezen, want onze tip gaat natuurlijk naar minstens drie goals (‘over 2,5 goals’) op 1.49. Wil je liever een hogere notering, dan raden we de ‘over 3,5 goals’ op 2.28 aan.

Back To Top