Skip to content

Uitslagen Eredivisie. Het gat tussen koploper PSV en achtervolger Ajax is weer veranderd in een gaatje: slechts twee punten scheiden de rivalen. Dat is dezelfde marge als waarmee de kemphanen de winterstop aanvingen. Tussendoor liep het echter op tot zeven punten. We kunnen ons dus kortom verheugen op een heuse titelstrijd in de resterende elf speelronden van de Eredivisie.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

ADO Den Haag – Ajax 1-5

Zondagmiddag voerde Ajax de druk op PSV op door in Den Haag met liefst 1-5 te winnen van ADO. De thuisploeg wist nog wel op voorsprong te komen via Abdenasser El Khayati, die wonderbaarlijk genoeg tijdens de winterse transferwindow voor de club behouden bleef. Twee minuten later (39.) kon Donny van de Beek al de gelijkmaker aantekenen en bij rust zette Dusan Tadic de gasten via een strafschop op 1-2.

Van ADO werd in aanvallend opzicht weinig meer vernomen (de goal was het enige doelgerichte schot), waarna Hakim Ziyech (tweemaal) en Kasper Dolberg de score opvoerden.

Uitslag PSV – Feyenoord 1-1

Tot de achttiende minuut leken de spelers van PSV en Feyenoord niet al te veel zin te hebben in hun tweede confrontatie van het eredivisieseizoen. Er werd tot dan toe geen enkel schoot gelost. Maar in de resterende tijd maakten ze dat meer dan goed met twintig doelpogingen voor de thuisploeg en veertien voor de Rotterdammers (10 versus 6 als het louter om on target schoten gaat).

Feyenoord kwam na een uur met tien man te staan door het heenzenden van Sven van Beek, die alweer een negatieve rol speelde na zijn eigen goal van vorig weekend. Hij pakte binnen twee minuten tweemaal geel. En ook de doelpunten kwamen snel na elkaar: Nicolai Jørgensen was in de zeventigste minuut trefzeker, Hirving Lozano werkte de bal in de 72e sluw tegen de touwen.

Bonus Feyenoord

PSV-trainer Mark van Bommel wil geen barstjes in zijn zelfvertrouwen tonen. “In de winterstop was het gat ook twee punten”, zo stelt hij droogjes. Een bonus voor Feyenoord is dat AZ door het verlies op Willem II op drie punten achterstand is gezet.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!