Skip to content

Zondag 14 maart om 14:30 speelt PSV – Feyenoord in Eindhoven. Voor nummer twee PSV zijn drie punten broodnodig om nog een heel flauw sprankeltje hoop te houden op de Eredivisie titel, voor nummer vijf Feyenoord zijn drie punten nodig om nummer zes FC Groningen van zich af te houden.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

PSV – Feyenoord Eredivisie zondag 14 maart

Beide clubs hebben uit de vorige zes speelronden van de Eredivisie elf punten gehaald en de Rotterdammers deden dat met een sterker doelsaldo: +11 versus +5. PSV haalde uit de laatste zes thuisoptredens dertien punten, maar bij Feyenoord gaat het al wekenlang buitenshuis mis. De vorige zes busreisjes leidden tot slechts vijf punten, en maar twee uit de laatste vijf.

Geen verlies de vorige zes duels

Wel kunnen de spelers moed putten uit de vorige zes duels tegen PSV. Viermaal leverde het een Rotterdamse zege op en tweemaal bleef het gelijk. Het totale doelsaldo in die periode is 5-10. In het Philips Stadion boekten de Brabanders wel wat succesjes: twee zeges en tweemaal gelijk (totale saldo 6-4, weinig goals dus).

Noni Madueke rendeert

PSV heeft maar 3 van de vorige 30 Eredivisie wedstrijden verloren en in 12 van de vorige 15 speelronden maakte de club minstens 2 goals. In 7 van de laatste 8 eredivisieduels van Feyenoord vielen er minstens 3 goals. PSV hoopt weer te kunnen beschikken over Cody Gakpo, Pablo Rosario en Ryan Thomas. Vorig weekend maakte Noni Madueke een comeback en de Brit vierde dat met een goal. Hij is gemiddeld elk uur bij een goal betrokken.

Ook rendement Steven Berghuis weer hoog

Bij Feyenoord is Steven Berghuis de man die de kar moet trekken, zowel qua goals, openingen creëren en mentaliteit, maar hij laat het toch ook regelmatig afweten, zo was hij in de cruciale januarimaand zeker niet in zijn beste doen. Maar in zijn laatste zeven optredens is het rendement weer hoog: vijf goals en vier assists (en ook tweemaal geel en eenmaal rood).

PSV – Feyenoord voorspelling

PSV is de enige eredivisieclub die in elke wedstrijd zelf minstens eenmaal scoorde, bij Feyenoord lukte het al vijfmaal niet om een treffer te maken. PSV heeft 10 clean sheets, Feyenoord 8. Eind januari won Feyenoord het vorige onderlinge treffen met 3-1, maar dat was geflatteerd, want de expected goals kwamen uit op 1,08-1,97.

Wedden op PSV – Feyenoord Eredivisie | PSV noteert 1.88 voor de winst, gelijkspel 3.90 en winst Feyenoord 3.75. We tippen onder 3,5 goals op 1.65. Een goal van Eran Zahavi staat op 2.23, hij maakte er zeven in de vorige vijf duels.

Back To Top