Skip to content

En weer heeft Ajax een stapje richting verlenging van de landstitel gezet. De Amsterdammers wonnen zondag zeer overtuigend van PEC Zwolle (0-2), terwijl PSV en Feyenoord de punten deelden: 1-1. De Amsterdammers hebben 8 punten meer dan PSV en ook nog een ronde in te halen. Kortom, PSV heeft elf verliespunten in te halen, met nog maar acht speelronden te gaan. En dat gaat natuurlijk niet lukken. Oh, en het doelsaldo van Ajax is aanzienlijk beter – dus maak daar maar 12 verliespunten van.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Ajax uitstekend

De match van Ajax in en tegen Zwolle leek wel een beetje op de midweekse exercitie in de Europa League, thuis tegen Young Boys. De balans tussen gedoseerd en op het juiste moment aanvallen, en achterin de boel gesloten houden was perfect. PEC had werkelijk niets in te brengen, zoals de Zwitsers eerder ook totaal werden gefrustreerd. De Zwollenaren hadden welgeteld een doelpoging, tegenover dik 20 voor de bezoekers.

Ten Hag 100e wedstrijd als Ajax-trainer

Voor Ten Hag was het zijn 100e keer in de dugout als hoofdtrainer van Ajax in de eredivisie. En met deze zege meegeteld haalde hij gemiddeld per match 2,43 punten. Een eredivisierecord! Aad de Mos haalde in zijn eerste 100 duels 2,41 punt per match, ook bij Ajax trouwens.

PSV en Feyenoord eindigt gelijk

Eerder op de dag deelden PSV en Feyenoord in Eindhoven de punten. De Rotterdamse bezoekers kwamen op voorsprong via Steven Berghuis, maar die relatief vroege openingsgoal (15.) bleek geen opmaat voor een dominant optreden. Sterker nog, de Brabanders kwamen voor rust op 1-1, via Donyell Malen, en waren na rust de enige met zuivere schoten op goal (4).

Tweede plek Eredivisie goed voor Champions League

Feyenoord heeft nu vier punten minder dan nummer vier Vitesse en voor PSV is het nu vooral zaak om plek twee vast te houden. Die tweede plek in de Eredivisie stand geeft immers recht op deelname aan de voorronde van de Champions League. AZ heeft nog maar een puntje minder.

Uitslagen Eredivisie speelronde 26

Willem II 3 – 1 sc Heerenveen
ADO Den Haag 1 – 2 Heracles Almelo
FC Groningen 1 – 1 FC Emmen
AZ 4 – 1 FC Twente
Sparta Rotterdam 2 – 0 RKC Waalwijk
VVV-Venlo 1 – 3 Fortuna Sittard
FC Utrecht 1 – 3 Vitesse
PSV 1 – 1 Feyenoord
PEC Zwolle 0 – 2 Ajax

Back To Top