Skip to content

Zondag om 14:30 uur speelt FC Utrecht tegen Vitesse. De thuisploeg staat zevende in de Eredivisie en heeft eindelijk zijn draai gevonden. De vorige zes speelronden leverden 13 punten op. Vitesse heeft zich na een zwakke periode opgericht met twee zeges op rij, waaronder vorig weekend uit tegen AZ. De Gelderse club staat vierde en heeft twee punten marge op nummer vijf Feyenoord.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

FC Utrecht – Vitesse Eredivisie 14 maart 2021

Vitesse heeft de helft van de vorige zes onderlinge wedstrijden gewonnen en eenmaal trokken de Domstedelingen aan het langste eind. Tellen we alle goals van die duels bij elkaar op, dan is het 5-6. Elf goals in zes duels is naar eredivisiebegrippen een magere productiviteit, we zitten in ‘s lands competitie op een gemiddelde van tegen de 3 goals per match. In Utrecht vielen er bij de vorige zes confrontaties wat meer goals. FC Utrecht won driemaal in eigen huis en Vitesse pakte een zege mee. Het totale doelsaldo kwam uit op 10-5.

Vitesse zonder Bero en Tannane

Vitesse mist dit duel de geschorste Matus Bero en Oussama Tannane. Vorig weekend was ook Riechedly Bazoer geschorst, maar dan niet door de voetbalbond KNVB, maar door zijn eigen werkgever. De spelersraad wilde naar verluidt dat de centrale verdediger even in het hoekje zou moeten staan om zich te gaan schamen, nadat hij op de training zich vervelend en oncollegiaal had gedragen (lees: een rotschop uitdelen en grote bek hebben). Maar zeker nu Tannane ontbreekt zal Vites zijn andere blikvanger hard nodig hebben.

Gaat Mimoun Mahi scoren?

Aan de kant van FC Utrecht is Mimoun Mahi een belangrijk wapen. De aanvaller krijgt volgens statistiekenbureau Opta van alle eredivisiespelers de beste kansen. Mahi komt uit op 0,84 ‘verwachte goals’ per 90 minuten speeltijd en daar kan niemand aan tippen.

Mooi voor hem dat hij kennelijk vaak op de juiste plek staat en op het veld een klik heeft met zijn medespelers, die hem immers moeten bedienen. Minder mooi dat hij die 0,84 goal per match niet ook echt realiseert. Want zijn ‘real goals’ is 0,54 per 90 minuten. VVV-fenomeen Giorgos Giakoumakis, topscorer van de Eredivisie, heeft een lager xg, maar komt uit op 1,04 goals per 90 minuten.

Voorspellingen FC Utrecht – Vitesse

Vitesse verloor zijn drie vorige uitwedstrijden in de Eredivisie. Dat PSV drie punten meepikte was geen schok; maar VVV en Heerenveen, daarvan zullen Gelderse supporters gezien het tot nu toe fraaie seizoen hebben gedacht: die kunnen we hebben.

Gokken op voetbal | Utrecht noteert 1.91, gelijk 3.90 en winst Vitesse 3.65. Dat zijn toch ietwat onverwachte noteringen, maar het is de bookmakers niet ontgaan dat er enige onrust heerst in Arnhem. We tippen gelijk of winst Vitesse (X2) met een quotering van 1.91.

Back To Top